Nieuwkoop twijfelgeval voor thuisduel van Feyenoord met Ajax

5 April 2024, 17:27 uur
Sport
mainImage
ANP
Bart Nieuwkoop.

Trainer Arne Slot van Feyenoord weet pas zaterdag of verdediger Bart Nieuwkoop in actie kan komen tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax een dag later. "Nieuwkoop moet morgen verder beoordeeld worden", vertelde de coach op een persconferentie voor het beladen duel van zondag in een uitverkochte Kuip.

Doelman Justin Bijlow keert nog niet terug in de selectie van Feyenoord. "Die beslissing is er voor dit weekeinde nog niet, maar die zal er de komende weken wel komen als hij de fitheid behoudt, wat ook altijd afwachten is als je maar zo kort op het veld staat", zei Slot. "En dan moeten we gaan bekijken hoe hij zich verhoudt tegenover onze huidige doelman Timon Wellenreuther."

Feyenoord mist zondag ook de geblesseerde Gernot Trauner, Quilindschy Hartman, Alireza Jahanbakhsh en Gjivai Zechiël.

Eer

Feyenoord speelt vooral om de eer tegen Ajax. De club stevent af op de tweede eindklassering van de Eredivisie, met een achterstand van 9 punten op koploper PSV en een voorsprong van 9 punten op het als derde geklasseerde FC Twente. Zelfs trainer Arne Slot ziet Feyenoord geen kampioen meer worden, na het gelijkspel van donderdag tegen FC Volendam (0-0), de nummer laatst van de Eredivisie.

"Je kan redelijk definitief zeggen dat het kampioenschap is verloren aan PSV", zei Slot. "Met een achterstand van zeven punten hadden we ook niet veel kans op de titel, maar de mogelijkheid was er nog wel voor mij. Met deze achterstand is het praktisch onmogelijk geworden om de landstitel te prolongeren."

Ajax staat vijfde in de Eredivisie. De club ontloopt met die positie de play-offs voor Europees voetbal als Feyenoord de beker wint. Trainer John van 't Schip mist Jordan Henderson en Steven Berghuis. Hij hoopt dat Brian Brobbey en Chuba Akpom wel een deel van het duel kunnen spelen.


Door: ANP