Net geen punt voor Gouda

8 December 2019, 11:05 uur
Hans Sanders

Gouda bleef zaterdag na een enerverende slotfase in en tegen Nieuwkoop met lege handen achter. Gouda scoorde in de 84e minuut de 4-2 en een minuut later de 4-3. En met 5 minuten extra tijd erbij werden het nog 11 paniekerige minuten voor het thuisteam, dat maar net ontsnapte aan de gelijkmaker in de 89e minuut tegen het plots ontketende Gouda.

Gouda moest het zaterdag op kunstgras tegen Nieuwkoop, dat in een aardige 'flow' zit de laatste wedstrijden. Dat kan van Gouda niet gezegd worden, maar desondanks begon het sterker. Dat was na de 1-0 echter over en Gouda, door diverse omstandigheden zonder een viertal potentiele basiskrachten (Maikel Hageman, Nitai Harinandansingh, Hassan Ouahabi en Jeroen van den Berg) en zonder de langer geblesseerden Issam el Bouazatti en Tom van Hoogstraten, had de grootste moeite het hoofd boven water te houden. De herstelde laatste man Nick van der Elburg werd node gemist achterin, maar met slechts 1 training in de benen na zijn blessure die hem 2 wedstrijden aan de kant hield, nam hij aanvankelijk op de bank plaats.

Grip
Het Goudse middenveld kreeg te weinig grip op de wedstrijd en de thuisploeg kon lustig combinerend oprukken en scoorde zo een aantal logische doelpunten en verzuimde er nog een paar meer te scoren. Dit ook dankzij de weer beschikbare keeper Tobias Hommen, die geen schuld had aan de tegendoelpunten en enkele goede reddingen verrichtte. Na 4-1 voor de thuisploeg werden nog enkele grote kansen gemist en dat werd de oranje-hemden nog bijna fataal. Gouda scoorde in de 84e minuut de 4-2 en een minuut later de 4-3 en met 5 minuten extra tijd erbij werden het nog 11 paniekerige minuten voor het thuisteam, dat maar net ontsnapte aan de gelijkmaker in de 89e minuut tegen het plots ontketende Gouda. Maar onderaan de streep bleef Gouda wel met lege handen achter en was men bij Nieuwkoop erg blij met de 3 punten.

Veel duidelijk
Na de wedstrijden van zaterdag werd veel duidelijk. Bovenin gaat het voorlopig nu alleen nog tussen TAVV en Aarlanderveen om de titel. Dan een langgerekt middenveld van plek 3 t/m 10 , met een verschil van 6 punten en daaronder afgetekend de degradatiezone. Van de 4 ploegen die hier staan, blijft Gouda staan op plek 11 (11-8), de enige nog veilige positie. FC VVC (11-7) verloor en FC Oestgeest (11-7) en Blauw Zwart (11-6) speelden zoals gehoopt tegen elkaar gelijk. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop en niet zomaar een wedstrijd, namelijk thuis tegen Blauw Zwart. Bij winst slaat Gouda een gaatje van 5 punten met Blauw Zwart, dat op de enige directe degradatieplaats staat. Het belang van die wedstrijd is daarom duidelijk en Gouda moet er tegenaan met hopelijk zoveel mogelijk fitte spelers in een vertrouwde opstelling. Zaterdag ging Nieuwkoop met 5 gele kaarten van het veld én met 3 punten en Gouda had geen enkele gele kaart.... maar ook geen punt. Iets om over na te denken....

ZATERDAG 7 DECEMBER 2019:
NIEUWKOOP - GOUDA 4-3.
DOELP. GIEL GROENEWOUD 1-0 (9E MINUUT); SAM VIJFHUIZEN 2-0 (36E MINUUT); RUST; DENNIS BOER 3-0 (54E MINUUT); HOESSEIN OUAHABI 3-1 (63E MINUUT); SAM VIJFHUIZEN 4-1 (67E MINUUT); PIM DE VISSER 4-2 (84E MINUUT) EN JOEL KRIJGSMAN 4-3 (85E MINUUT).

Door: Hans Sanders