Natrap paste niet in beeld van wedstrijd

18 April 2018, 22:13 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Naar aanleiding van een trap die een speler van HVV Te Werve uit Rijswijk vorig weekend uitdeelde aan een speler van Sportlust ’46 uit Woerden heeft een gesprek plaats  gevonden tussen het bestuur van beide verenigingen. Hierbij waren ook de aanvoerders van de betrokken teams aanwezig.

Dit gesprek is afgelopen maandagavond in goede harmonie verlopen. Hierin werden door het bestuur van HVV Te Werve nogmaals excuses aangeboden. De excuses zijn door het bestuur van Sportlust ’46 geaccepteerd. Er was sprake van een sportieve wedstrijd waarin over en weer fanatieke duels werden uitgevochten.

Natrap haalt NOS Journaal
De harde natrap tijdens de amateurwedstrijd Te Werve tegen Sportlust ‘46 op sportpark Vredenburch in Rijswijk, waarover wij vorige week berichtten, haalde ook het NOS Journaal. In heel Nederland is geschokt gereageerd op de beelden, die door Sportlust TV zijn gemaakt en op YouTube inmiddels ruim 314.000 keer zijn bekeken.

De dader, een verdediger van Te Werve uit Rijswijk, is door zijn club voorlopig geschorst. De KNVB onderzoekt het incident. ,,De beelden kunnen daarbij als bewijsmateriaal dienen", zo heeft de voetbalbond aan de NOS laten weten. Het slachtoffer, Rick Wils, zou ook aangifte kunnen doen van mishandeling, maar hij twijfelt daar nog over. ,,Ik zie geen meerwaarde om hem ook nog op een ander vlak te straffen, maar tegelijkertijd wil ik ook dat hij dit nooit bij iemand anders doet”, aldus de speler uit Woerden op de website van de NOS.

In de 26ste minuut van de wedstrijd in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal kreeg Wils plotseling en van achteren een karatetrap tegen het bovenbeen. Je ziet het incident in de 18de seconde van bijgaande video in het strafschopgebied gebeuren. De scheidsrechter staat op dat moment met zijn rug naar de beide spelers en is geen getuige van de doodschop.

https://www.youtube.com/watch?v=3MfHIPCApt4

Het natrappen paste niet in het beeld van de wedstrijd, hetgeen door beide aanvoerders werd bevestigd. Het bestuur van Te Werve heeft de betreffende speler, hangende het onderzoek van de tuchtcommissie van de KNVB, geschorst. De aanklager amateurvoetbal van de KNVB is inmiddels een onderzoek gestart. Zowel Sportlust’46 als HVV Te Werve gaan uit van een adequate opvolging door de KNVB.

De verenigingen benadrukken dat dit soort overtredingen niet thuis horen op een voetbalveld. De beelden van de overtreding zijn massaal gedeeld via de media. Als reactie daarop zijn er door enkele personen richting HVV Te Werve in het algemeen en de betrokken speler in het bijzonder bedreigingen geuit. Beide verenigingen zijn van mening dat dergelijke reacties ongepast zijn en betreuren deze gang van zaken.

Voor de clubs gaat vanaf vandaag het vizier op de aankomende wedstrijden. Voor Sportlust ’46 staat aanstaande zaterdag de derby tegen ARC uit Alphen op het programma en HVV Te Werve strijdt nog tegen degradatie. Sportlust ’46 en HVV Te Werve hopen elkaar in goede harmonie opnieuw te treffen in de finale van de districtsbeker van de KNVB.