'Mijn eerste WK was een mooie ervaring'

6 July 2019, 12:41 uur
Sport
mainImage
Pim Waslander

Haar volleybalroots en hart liggen nog steeds bij VollinGo, waar Joy de basis legde voor wat nu grotendeels haar leven is: professioneel beachvolleybal. Inmiddels reist zij met haar partner Marleen van Iersel de hele wereld over om grote toernooien te spelen. Afgelopen week was dat er niet zomaar één: het wereldkampioenschap in Hamburg. En voor de Goudse was het haar eerste deelname aan een WK. Joy behaalde een prachtige negende plaats op WK Beach Volleyball in Hamburg. Wij volgden haar de afgelopen dagen en stelden haar nog even wat vragen.

Je eerste WK, hoe is het bevallen?
Joy: “Het WK Beach Volleybal is een van de grootste toernooien die er zijn. Elke wedstrijd was een gevecht, het strijden voor elk punt is natuurlijk geweldig. Dit is wat de sport zo mooi maakt. Mijn eerste WK was een mooie ervaring.”

Maar liefst drie overwinningen op (veel) hoger geplaatste teams. Wat geeft dat voor een gevoel voor de toekomst?
Joy: “Het is een grote stap in de goede richting naar Tokyo. Onszelf kunnen levelen met de topteams en daarvan kunnen winnen geeft aan dat we dat niveau aankunnen en daar binnenkort ook zullen zijn.”

Uiteindelijk een negende plaats, tevreden op dit moment?
Joy: “Dubbel gevoel. Top 10 resultaat is goed, maar ik wil alleen altijd meer! Haha.”

Meer willen als topsporter is natuurlijk altijd goed, sterker nog een must om steeds beter te worden. Maar Joy mag, met haar pas 21 jaar behorend tot de jongere speelsters in het toernooi, ongelofelijk trots zijn op wat zij in Hamburg heeft laten zien. En zoals de Engelse en Amerikaanse commentatoren het tijdens een van de wedstrijden zeiden: “You gotta keep this young lady out of the game, she is on fire!”

Laat het vuurtje maar branden Joy. Next stop is wederom een groot 5* toernooi: Gstaad Major, 8 t/m 15 juli.

Foto: Pim Waslander