Koeman haalt na wegvallen De Jong uit naar FC Barcelona

11 June 2024, 08:35 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman baalt dat hij op het EK niet over Frenkie de Jong kan beschikken. "Maar wij plaatsen zijn gezondheid bovenaan. Het is jammer dat zijn club dat dit seizoen niet altijd heeft gedaan", doelde de bondscoach van Oranje na een oefenzege op IJsland (4-0) op FC Barcelona.

Koeman was nog duidelijker voor de camera van de NOS. "De club heeft dat risico wel genomen en wij zitten met de gebakken peren", verwees hij opnieuw naar Barcelona. De Jong heeft het afgelopen jaar drie enkelblessures opgelopen. De 27-jarige middenvelder zou een keer te vroeg zijn rentree hebben gemaakt.

"We hadden de afgelopen week echt het idee dat Frenkie het tweede groepsduel met Frankrijk zou halen", zei Koeman. "Maar hij bleef maar last houden. We hebben verschillende testen gedaan. Hij is nog zeker drie weken niet inzetbaar. Dat is te lang, dan heeft het geen zin meer."

Koeman roept een vervanger voor De Jong op. "Ik heb wel iemand in mijn hoofd zitten", zei de bondscoach, die vreest dat hij Teun Koopmeiners ook moet missen in Duitsland. De middenvelder heeft een liesblessure opgelopen tijdens de warming-up van het oefenduel met IJsland. "Dat ziet er niet goed uit", zei Koeman, die ook de geblesseerde middenvelders Marten de Roon, Mats Wieffer en Quinten Timber moet missen.
 

 


Door: ANP