Kjeld Veenhuis en Jelto Spijker in Oranje

9 December 2018, 12:37 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Nederlandse waterpolomannen spelen dinsdag 11 december hun derde wedstrijd in de poulefase van de FINA World League tegen Spanje. Zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn is het strijdtoneel van het duel tegen de nummer 2 van het afgelopen EK in Barcelona.

Bondscoach Robin Van Galen heeft voor de wedstrijd tegen Spanje de volgende veertien spelers opgeroepen. Daarbij zitten Kjeld Veenhuis (Oud-speler Widex GZC Donk en huidig speler van CN Sant Andreu, Spanje) en Jelto Spijker (Widex GZC Donk, keeper).

Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper),
Jesse Nispeling (Olympic Nice, Frankrijk),
Jorn Muller (CN Sabadell, Spanje),
Kjeld Veenhuis (CN Sant Andreu, Spanje),
Pascal Janssen (UZSC),
Milos Filipovic (Olympic Nice, Frankrijk),
Ruud van der Horst (Polar Bears),
Guus van Yperen (CN Barcelona, Spanje),
Robin Lindhout (SC Quinto, Italië),
Thomas Lucas (Nuoto Catania, Italië),
Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover, Duitsland),
Sam van den Burg (CN Barcelona, Spanje),
Guus Wolswinkel (CN Catalunya, Spanje),
Jelto Spijker (Widex GZC Donk, keeper).

De definitieve ploeg van dertien wordt op de wedstrijddag bekendgemaakt.

Debuut Jelto Spijker
Keeper Jelto Spijker maakt zijn debuut in de A-ploeg en verder is de selectie van vijf spelers die actief zijn in de Spaanse competitie, een saillant detail. Robin van Galen: ,,We hebben zoals bekend al jaren een samenwerkingsverband met verschillende Spaanse clubs, dus het is altijd speciaal voor ons om tegen Spanje te spelen.” Ook Nispeling, Van der Horst, Lindhout, Winkelhorst en Lucas kwamen in het verleden overigens een of meerdere seizoenen uit in de hoogste Spaanse divisie.

,,Normaliter is Spanje, net als Griekenland, nog net een maatje te groot voor ons. Vorig seizoen verloren we in Dordrecht nog kansloos met 4-12 en Spanje is niet voor niets de vice-Europees kampioen. Toch dichten we onszelf een kleine kans toe. Met de steun van het thuispubliek en de stunt op het Olympisch Kwalificatie Toernooi van 2016 nog in het achterhoofd, kunnen we wellicht weer voor een verrassing zorgen”, vertelt Van Galen.

In de poulefase van de World League hebben Spanje en Nederland momenteel even veel punten. Beide ploegen verloren van Griekenland en wonnen van Oekraïne. De nummers 1 en 2 van de poule gaan door naar de volgende ronde.

Er zijn nog tickets beschikbaar voor de topper in Alphen aan den Rijn via knzb.nl/tickets. Via deze ticketshop van de KNZB zijn er ook al kaarten te koop voor de thuiswedstrijd van de waterpolomannen tegen Griekenland, dinsdag 19 februari in Amerena te Amersfoort, en voor het duel van de Nederlandse waterpolodames tegen Hongarije, zaterdag 12 januari in het Hofbad in Den Haag.

Bron: waterpolo.nl