Kirsti Huizinga in Nevobo Bondsraad

13 June 2019, 09:58 uur
Sport
mainImage
VollinGo

VollinGo-bestuurslid Kirsti Huizinga is gekozen tot nieuw lid in de Bondsraad van de Nevobo.

De Bondsraad is het hoogste besluitvormend orgaan van de Nevobo en bestaat uit twintig vertegenwoordigers van de aangesloten verenigingen, per regio zijn er vijf bondraadsleden. Huizinga vertegenwoordigt daarin de clubs in regio West. Ze mag binnen de Bondsraad meepraten en meebeslissen over de thema’s die landelijk en regionaal spelen. “Ik zie dit als een uitgelezen kans om mijn kennis en ervaring in te zetten voor onze mooie sport en daarnaast als een mooie manier om mijn horizon weer iets te verbreden”, vertelt Huizinga.

Aan de hand van geluiden en signalen uit omliggende clubs en haar eigen VollinGo, gaat ze nu meewerken aan het actueel houden en vernieuwen van de kaders waarbinnen de clubs in Nederland kunnen volleyballen.

Niet meer van deze tijd
"Als VollinGo lopen we nog wel eens tegen zaken aan waarvan we ons afvragen: waarom is dit zo georganiseerd in volleybal-land? We zijn een club met ambities en we merken wel eens dat we ergens op vastlopen omdat bepaalde regels beperkend zijn, of niet meer van deze tijd", zo reageert John Stubbe, trainer/coach van de damesselectie van VollinGo. "Gelukkig kennen we diverse mensen bij de Nevobo waar we om advies of oplossingen kunnen vragen en vaak kunnen we daarmee verder, maar ook weer niet altijd. En het gaat dan in veel gevallen om oplossingen vinden binnen bestaande regelgeving. Dus hoe zou het zijn als we in staat zouden zijn om daadwerkelijk proactief mee te kunnen werken aan de totstandkoming van die regelgeving? In de persoon van Kirsti kunnen we en gaan we dat nu doen..."