Gouds Dagblad | Jodan Boys oefent op het Kasteel tegen Jong Sparta

Jodan Boys oefent op het Kasteel tegen Jong Sparta

mainImage

De hoofdmacht van Jodan Boys speelde op 7 maart zijn laatste wedstrijd. In eigen huis werd het 1-1 tegen FC Rijnvogels. Na deze ontmoeting zou alles anders worden. De wereld kreeg te maken met een ongekende pandemie. Na eenentwintig wedstrijden werd besloten de competitie te beëindigen, negen wedstrijden voor het einde. De coronacrisis heeft diepe sporen nagelaten en helaas is het virus nog steeds onder ons. Desalniettemin is blij dat Jodan Boys zaterdag weer de eerste wedstrijd kan spelen sinds die winterdag in maart. 

Afgelopen maandag belde Swift af voor de wedstrijd van zaterdag 1 augustus. De Amsterdammers konden niet genoeg man op de been brengen. Na snel schakelen en korte lijnen met Rotterdam-West werd Jong Sparta gevonden om tegen te oefenen. De jonge ploeg van Nourdin Boukhari komt uit in de Tweede Divisie. Trainer Leen van Steensel is blij dat er toch een wedstrijd gespeeld kan worden, "niets is lekkerder dan twee weken trainen afsluiten met een wedstrijd."

Van Steensel kijkt terug op een goede eerste periode. "De spelers hebben een behoorlijke conditionele prikkel gekregen de afgelopen weken en staan er voor nu goed op. Daarnaast is de sfeer goed en wordt er lekker getraind. Liever had van Steensel tegen een hoofdklasser gespeeld in de eerste wedstrijd, maar door de late annulering is hij toch blij dat er een wedstrijd op het programma staat in een voor hem hele bekende omgeving. Zaterdag zullen veel spelers de kans krijgen om minuten te maken.

De wedstrijd begint om 14u00 en wordt gespeeld op het Kasteel. Toeschouwers zijn welkom mits de corona maatregelen worden nageleefd. De toegang is gratis.


Foto: Jodan Boys