Jodan Boys heeft 'kartrekker' vrouwenvoetbal

6 July 2019, 12:13 uur
Sport
mainImage
Jodan Boys

Met ingang van het seizoen 2019-2020 gaat Helen Reijven-Verschoor bij CVV De Jodan Boys aan de slag als projectleider vrouwenvoetbal. 

Binnen de vereniging biedt Jodan Boys al ruim 30 jaar aan meiden/vrouwen uit Gouda en omgeving, de gelegenheid om te voetballen. De afgelopen jaren is het aantal vrouwelijke leden flink gegroeid en dat is ook te zien op landelijk niveau; vrouwenvoetbal is populair. De succes van Oranje doen daar nog een schepje bovenop.

De KNVB ontwikkelde een ontwikkelingsprogramma om het meiden- en vrouwenvoetbal nog verder te laten groeien. JodanBoys neemt deel aan dit ontwikkelingsprogramma. Als projectleider zal Helen Reijven fungeren als ‘kartrekker’ om de ambities van de vereniging voor de vrouwengeleding vorm te geven.
 
Een steeds groter groeiende vrouwengeleding betekent ook dat Jodan Boys als vereniging de aandacht meer moet richten op de positionering van het vrouwenvoetbal binnen de club en hoe de organisatie nog meer af te stemmen op het vrouwenvoetbal alsmede de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal.  “Gelijkwaardig, mét verschillen”, aldus Helen Reijven-Verschoor.

Inmiddels heeft Jodan Boys ca. 170 spelende vrouwelijke leden en in bijna alle leeftijdscategorieën zijn er meerdere teams. Dit geeft de vereniging de mogelijkheden om al deze meiden en vrouwen een goede plek te bieden, rekening houdend met recreatieve of ambitieuze, prestatieve speelsters en/of toptalenten.

Daarnaast is Jodan Boys in de gelukkige positie dat de club een indeling- en selectiebeleid kan toepassen. "Meiden en vrouwen kunnen zich met plezier ontwikkelen en het maakt daarbij niet uit of ze nu een talentvolle prestatief of recreatieve voetbalster is", vertelt Helen Reijven-Verschoor.