Gouds Dagblad | GZC Donk moet nog wat goedmaken tegen Polar Bears

GZC Donk moet nog wat goedmaken tegen Polar Bears

mainImage

In de kwartfinale van de KNZB-Beker vinden er komende zaterdag twee returns plaats. De beslissing gaat dit weekeind vallen bij GZC Donk - Polar Bears en ZVL - ZV De Zaan. Polar Bears reist met een marge van twee doelpunten voorsprong af naar Gouda, De Zaan doet dat naar Leiden met een 15-8 overwinning op zak. ZV De Ham en UZSC maken zich op voor hun eerste treffen. De wedstrijd werd een week opgeschoven vanwege het Euro League-duel van de Utrechters.

Zaterdag 8 februari
Polar Bears - Widex GZC Donk 16-14
Periodestanden: 3-5, 4-1, 4-2, 5-6
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 7, Storm Willemsen 3, Iris Wolves 2, Marit Bergers 2, Fleurien Bosveld, Nienke Vermeer.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Maud Megens 3, Lizette Rozeboom 3, Isabella van Toorn 3, Nomi Stomphorst 2, Brigitte Sleeking 2, Marloes Nijhuis.

Zaterdag 15 februari, returns KNZB-Beker Dames
16.30 uur ZV De Ham - UZSC (scheidsrechters Reemnet en Hoeksema)
18.30 uur ZVL-1886 Tetteroo - ZV De Zaan (scheidsrechters Gransjean en Pastoors)
19.00 uur Widex GZC Donk - Polar Bears (scheidsrechters Bijeman en Van den Heuvel)

Heren GZC Donk
Koploper UZSC gaat op bezoek bij hekkensluiter ZPB H&L Productions, de Barendrechters vochten vorig weekeind tegen PSV voor hun zo goed als laatste kans. Dankzij de 9-12 nederlaag lijkt het doek voor ze gevallen. Nummer twee Widex GZC Donk, met drie punten achterstand op UZSC, moet op bezoek bij Polar Bears. 

De beren zijn op hun beurt in gevecht om een plek bij de eerste acht. Momenteel staat de ploeg zevende, maar zou die plek zomaar weer over moeten geven aan SVH, dat een plek lager staat. De Rotterdammers spelen een uitwedstrijd tegen PSV. Al zijn de Eindhovenaren bezig aan een uitstekende serie. Achtereenvolgens versloeg de ploeg AZC, ZVL-1886 Tetteroo en ZPB in de laatste drie wedstrijden. Bij een nieuwe winst mengt de ploeg zich serieus in de strijd om de play-offs.

Hetzelfde geldt voor ZV De Ham, dat tegen ZPB speelt. De achterstand voor De Hammers op plek acht is drie punten. 

ZV De Zaan, Het Ravijn en AZC strijden om een plek bij de eerste vier. De Zaan kan zaterdag een tik uitdelen wanneer Het Ravijn op bezoek komt. De Zaankanters staan momenteel derde met een voorsprong van vijf punten op de Nijverdallers. AZC moet op bezoek bij Schuurman BZC

Zaterdag 15 februari
Eredivisie Heren
17.30 uur PSV - SVH (scheidsrechters Van Wanrooij en Schapers)
18.00 uur ZV De Zaan - Het Ravijn (scheidsrechters Dutilh en Van der Loo)
19.00 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Taylan en Van Zenderen)
19.30 uur Schuurman BZC - AZC (scheidsrechters Van Neutegem en Smit)
20.15 uur UZSC - ZVL-1886 Tetteroo (scheidsrechters Van Wanrooij en Van Duijnen)
20.30 uur ZV De Ham - ZPB H&L Productions (scheidsrechters Evers en Bervoets)


Door: waterpolo.nl