Grenzeloos Actief bij Uniek Sporten

3 May 2018, 10:07 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Grenzeloos Actief zet zich in om sporten en bewegen voor iedereen met een beperking mogelijk te maken. Voor mensen met een beperking is sporten niet vanzelfsprekend: het aanbod is niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen vervoer. Grenzeloos Actief streeft ernaar om in 2019 landelijk dekkend en passende sport- en beweegaanbod aan te bieden. Achter Grenzeloos Actief zit een combinatie van grote partners: het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, MEE Nederland, Vereniging Sport en Gemeenten, RIVM, Sportkracht 12 en Kenniscentrum Sport.

Maand van Uniek Sporten
Een onderdeel van Grenzeloos Actief is het huidige sportaanbod voor de doelgroep kenbaar maken en mogelijk te versterken. Fonds Gehandicaptensport heeft hiervoor een app ontwikkelt: Uniek Sporten. Om Uniek Sporten extra op de kaart te zetten in de regio’s Midden Holland en Holland Rijnland zal van 8 mei tot 9 juni de Maand van Uniek Sporten plaatsvinden. Dit houdt in dat in Gouda en alle gemeenten tussen Noordwijk en Krimpenerwaard er meerdere activiteiten zullen zijn om sporten met een beperking en de app Uniek Sporten extra aandacht te kunnen geven.

100 studenten de gemeenten in
Zo’n 100 studenten van De Haagse Hoogeschool zullen vanaf 4 mei de straat op gaan om in 19 gemeenten de wensen, behoeftes en drempels op het gebied van aangepast sporten inzichtelijk te maken. Dit zijn eerstejaars studenten van de opleiding Sportkunde en zullen herkenbaar zijn door witte shirts met het logo van Uniek Sporten. De resultaten van hun onderzoek zullen de studenten presenteren op 14 juni op een nog nader te bepalen locatie.

Daarnaast zullen de studenten ook per gemeente een activiteit organiseren om de Uniek Sporten app onder de aandacht te brengen.

Zie ook www.unieksporten.nl