Goudse wellicht naar Paralympische Spelen

8 July 2019, 15:32 uur
Sport
mainImage
ANP
De Goudse rolstoelbasketbalster Julia van der Sprong, tweede van links naast Prinses Margriet.

De Goudse Julia van der Sprong is zondag met het Nederlands rolstoelbasketbalteam (De Orange Lions) Europees kampioen geworden. In Rotterdam werd Groot-Brittannië met 65-52 verslagen. Het Nederlands team heeft zich daarmee ook geplaatst voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Nederland, ook de regerend wereldkampioen, prolongeerde de Europese titel door zondagmiddag in een vol Topsportcentrum Rotterdam met 65-52 in de finale overtuigend van Groot-Brittannië te winnen. Voor Van der Sprong was de Europese titel een hoogtepunt in haar nog korte carrière als rolstoelbasketbalster van Oranje. "Het was natuurlijk fantastisch. De wedstrijd was heel erg spannend en ik was blij dat ik ook mocht spelen in de finale."

Het Nederlands team mag volgend jaar ook meedoen aan de Paralympische Spelen. Een toernooi waar Van der Sprong zich intensief op gaat voorbereiden. Uiteindelijk hoopt ze bij de Orange Lions-selectie te blijven en mee te kunnen naar Japan. "Ik doe er in elk geval alles voor..."