Gouda wint verdiend van Moordrecht: 3-0

2 December 2018, 15:35 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Gouda heeft zaterdag verdiend gewonnen van Moordrecht: 3-0. Daarmee blijft de ploeg van trainer Peter Huisman koploper in de poule. Sterker nog: Gouda versterkte haar koppositie omdat nagenoeg alle concurrenten punten verspeelden.

Beeldverslag van Hans Sanders

Gouda begon sterk aan de wedstrijd en had veelvuldig balbezit en drong voortdurend aan, zonder dat dit tot echt uitgespeelde kansen leidde. Al gauw bleek dat Moordrecht, dat een voetballende ploeg bleek, het moest hebben van razendsnelle uitvallen. Zo gauw Gouda een keer de bal voorin verspeelde, verplaatste het spel zich vlot naar de andere kant via enkele behendige en snelle Moordrecht-spelers. Gelukkig bleken die het vizier bepaald niet op scherp te hebben staan en zo was één mooie aanval van Gouda genoeg voor een geflatteerde 1-0 voorsprong bij rust. In de pauze zette trainer Peter Huisman de opstelling om naar 3-4-3 en nu werd Gouda door het overwicht op het middenveld de duidelijk betere ploeg. Na 58 minuten stond al de 3-0 op het bord en Gouda benutte daarna nog zeker vijf vrije kansen niet, zodat het bij een wat magere, maar verdiende 3-0 bleef.

Op SC Woerden na (een knappe maar gelukkige 0-1 winst bij Siveo '60 na 0-0 bij rust), verspeelde alle concurrenten bovenin punten. Het meest spectaculair was Kamerik - WDS. Na 4-1 bij rust, werd het gelijk met 4-4. Kamerik nam nogmaals de leiding (5-4), maar uiteindelijk eindigde het spektakel in 5-5. WDS scoorde 4x uit spelhervattingen, dat komt ons bekend voor. Dit gelijke spel was gunstig voor Gouda, dat nu 4 punten op SC Woerden voorstaat (over 2 weken te gast in het Groenhovenpark) en 6 punten op WDS. Volgende week gaat Gouda uit naar Sportief, dat met 2-2 gelijk speelde bij Rohda '76, maar toch vooral de punten thuis behaalde (10 van de 11) en daarbij maar liefst  25 maal scoorde in  5 wedstrijden.

Gouda begon zonder de geblesseerde Tom van Hoogstraten, wel met een kruk aanwezig. Hij heeft een ingescheurde enkelband en zijn onderbeen zit voorlopig in het gips. Hij hoopt over een paar weken weer te spelen/trainen, wij hopen/verwachten na de winterstop. Zo speelde Gouda eigenlijk vandaag met het team van vorig seizoen en dan zonder drie gestopte en vertrokken spelers, en toch met betere resultaten: knap en een compliment waard voor het team en de trainers! Jeugdige Kjeld Both stond vandaag in de basis voor Jilles Oosterom.

Zoals gezegd begon Gouda met een flink overwicht, maar de eerste de beste keer dat de bal zonder rugdekking verspeeld werd, dook Moordrecht in de 9e minuut vrij voor het Gouda-doel op. De bal werd via een Gouda-been naast geschoten en de corner leverde niets op. In de 13e minuut schoot Issam el Bouazatti, die vandaag meer de ruimte van de opponent kreeg het spel te bepalen, vanaf de rand van het strafschopgebied hard op doel, maar de keeper bokste de bal uit zijn hok. In de 25e minuut speelde Jeffrey Tang, verder goed en al snel van backpositie gewisseld met Kjeld Both (nu links), van grote afstand terug, maar daar zat Moordrecht attent tussen en de nummer 11 kon vervolgens vrij inschieten, maar deed dat niet echt scherp, zodat foutloze keeper Mees van den Berg dit gevaar kon bezweren (foto onder)

De nummer 11 schiet vrij, maar niet al te zuiver in en Mees kan redden

In de 27e minuut een massale aanval van Gouda, waarbij de mee opgekomen Kjeld Both via via de bal langs de kansloze keeper op de paal schoot. In tweede instantie wist Moordrecht met moeite dit gevaar te bezweren. Dat lukte niet in de 32e minuut. Hassan Ouahabi hakte op rechts een passje door op broer Hoessein, die met een mooie lichaamsschijnbeweging de verdedigers het bos instuurde en nauwkeurig de bal door de benen van keeper Davey van den Berg plaatste, 1-0, een knap doelpunt (foto onder).

Hoesein Ouahabi schiet in de 32e minuut de bevrijdende 1-0 binnen

Weer Hoessein brak in de 35e minut door, maar in plaats van zelf te schieten, schoof hij de bal af op Jessy Hoekstra, maar dat leverde hem gehinderd geen goal op. In de 42e minuut een foute pass voorin bij Gouda, waardoor het Goudse middenveld op het verkeerde been stond. Laatste man Mark van der Laan kon namens Moordrecht zeker 50 meter ongehinderd oprukken en schoot vervolgens vanaf 35 meter op het Gouda-doel, waarachter de familie Van der Laan/De Gruijl de bal in het doel probeerde te kijken. De klimmende en naar rechts wegdraaiende bal spatte gelukkig voor Gouda uiteen op de kruising, links van keeper Mees van den Berg. De terugspringende bal werd door Moordrecht ingekopt voordat Nick van der Elburg erbij kon komen, maar gelukkig ging het leer met een boogje naast het doel. Zo brak de pauze aan met 1-0.

In dezelfde samenstelling, maar wel in een 3-4-3 - opstelling, achterin 1 op 1, ging Gouda meteen in de aanval. Hoessein Ouahabi werd op rechts aangespeeld, verspeelde de bal in eerste instantie aan de linksback, maar het leer werd gelijk weer veroverd door de aangesloten Jeffrey Tang. Nu deed Hoessein er iets moois mee, speelde de bal aan de ene kant langs de back en liep langs de andere kant om hem heen. Vervolgens speelde hij de bal laag en zuiver richting de inlopende Issam el Bouazatti, die het leer hoog in de verre hoek schoot, 2-0 in de 46e minuut. (foto onder), een mooie aanval.

Issam el Bouazatti (nr. 10), viert zijn goal met aangever Hoessein. Moordrecht rest niet anders dan de bal uit het doel te halen

Gouda begon er steeds meer doorheen te spelen en in de 53e minuut brak Jessy Hoekstra alleen door, richting de keeper. Maar onze ijverige aanvoerder was de man aan Gouda-zijde die vandaag het vizier niet op scherp had staan. Hij stuitte uiteindelijk op de keeper in één van zijn zeker 4 vrije (gemiste) kansen vandaag. Gelukkig had dit geen nadelige gevolgen. (foto onder)

Jessy stoomt vrij door richting het Moordrecht-doel, maar weet zijn voorsprong niet te behouden en stuit op de keeper

In de 54e minuut een schot van Jessy, dat de keeper pakte. In de 58e minuut een vrije trap voor Gouda aan de linkerkant. Hoessein Ouahabi nam deze trap erg goed, want de bal ging over de verdediging heen en (gelukkig)  ook net over de hoog opspringende Michel Bloemen, maar niet voorbij de achterin vogelvrij geposteerde Daan de Heer die de bal ineens uit de lucht met binnenkant links keihard diagonaal inschoot, tegen het verre zijnet, een pracht doelpunt en zijn nummer 11 van dit seizoen. (foto's onder)

Ontlading bij Daan vanwege zijn mooie goal; Michel Bloemen is blij de voorzet net niet geraakt te hebben....

In de 67e minuut zette Hoessein Ouahabi Jessy Hoekstra vrij voor de keeper, maar die schoot tegen de keeper op. In de 68e minuut werd Nick van der Elburg gewisseld voor Stephan Kapteijn, die de plek als laatste man naast Zenon Elst overnam.  In dezelfde minuut schoot Hassan Ouahabi vanaf links op doel, maar hij raakte de lat. In de 69e minuut schiet broer Hoessein vrij voorlangs de goal. In de 72e minuut een overtreding op Daan de Heer, net buiten de "16' . Hij nam zelf de vrije trap, maar die ging links net naast het doel. In de 76e minuut weer een kans voor Jessy Hoekstra, maar de keeper weet het schot te stoppen. In de 86e minuut moet de keeper het veld verlaten, na een botsing met Hoessein Ouahabi. De ook al licht geblesseerde Mark van der Laan (de wissels waren op) trok de keeperstrui aan. Leuk en apart, want morgen staat tweelingbroer Erik weer bij ONA tussen de palen. Bij Gouda kwamen in de slotfase nog Jilles Oosterom en Pascal van Buiten in het veld. In de 88e minuut miste Hoessein Ouahabi nog een vrije kopkans en na precies 90 minuten vond prima Gouderakse scheidsrechter Wouter van der Geest het in de invallende duisternis wel genoeg. Zoals blijkt uit dit verslag, nul kansen na rust voor Moordrecht en trainer Peter Huisman was terecht zeer tevreden over de tweede helft.

Het zit er op met een verdiende overwinning

Zo won Gouda toch wel duidelijk en verdiend van een beter Moordrecht dan vorig seizoen, toen het 7-0 werd. Het was tevens de eerste wedstrijd waarin achterin de " nul" gehouden werd. Gouda kan zich nu gaan voorbereiden op de laatste twee wedstrijden voor de winterstop, te beginnen in Woerdense Verlaat bij het thuis tot nu toe sterk opererende Sportief.

ZATERDAG 1 DECEMBER 2018: GOUDA - MOORDRECHT 3-0.
DOELPUNTEN HOESSEIN OUAHABI 1-0 (32E MINUUT); RUST; ISSAM EL BOUAZATTI 2-0 (46E MINUUT) EN DAAN DE HEER 3-0 (58E MINUUT)

Pupil van de Week, Zinedine Essaoui, werd door Ton Blonk na afloop in het zonnetje gezet