Gouda bij winst op Woerden kampioen

5 April 2019, 16:57 uur
Sport
mainImage

Na een serie van 19 ongeslagen wedstrijden en een ruime voorsprong van 16 punten op de nummer 2, is het zaterdag de eerste kans voor Gouda om de hoofdprijs te pakken. Namelijk het kampioenschap van 4B, met de daarbij gepaard gaande promotie. Dat zou een prachtige ontknoping zijn van een buiten verwachting goed seizoen.

door Hans Sanders

Gezien de indeling leek Gouda vooraf een kanshebber, maar door stoppen van twee sterkhouders en vertrek van enkele spelers en wat langdurige blessuregevallen, moest de staf onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Peter Huisman het vooral zien te klaren met de overgebleven "eigen jongens'', aangevuld met een aantal uit onze A-jeugd overgekomen spelers. Staf en spelers hebben zich daarbij als een team opgesteld, dat, ook in het veld, veel voor elkaar over had en met een goede organisatie binnen en buiten de lijnen veruit de meest stabiele ploeg in deze vierde klas bleek.

Horde
Maar met 6 wedstrijden te gaan moet eerst nog wel de laatste horde genomen worden. Vier ploegen kunnen Gouda op papier nog inhalen, te weten WDS (op 16 punten), VEP en Kamerik (op 17 punten) en de tegenstander van zaterdag, SC Woerden, op 18 punten. SC Woerden wil graag de nacompetitie halen, maar komt bij een nederlaag in een moeilijk parket. Immers Kamerik heeft in de 3e periode al 4 punten voorsprong op de achtervolgers en als ze die weet te winnen schiet er via de ranglijst nog maar 1 nacompetitieplaats over, daar Linschoten al de 2e periode won. En voor die ene plek is veel concurrentie met WDS, VEP en ook nog Siveo '60. Kortom, Gouda kan op meer dan de volle inzet van SC Woerden rekenen om de 3 punten in eigen huis te houden.

Met 9 man
Thuis won Gouda na een merkwaardige wedstrijd met 4-1. Na één overdreven rode kaart en één onterechte (want later geseponeerd) kwam Gouda bij 2-0 voor met 9 man te staan. Toch werd het met een counter snel nog 3-0, daarna 3-1 en het alles of niets offensief van de gasten werd door Daan in de slotminuut ruw verstoord via de 4-1. SC Woerden verliest echter maar zelden en heeft ook nog de minste goals tegen van de afdeling tegen, maar speelt ook erg veel gelijk (8x) en uit of thuis maakt hen daarbij niet uit.

Woerden wil zaterdag ook graag winnen en zo de huidige lijn door willen zetten. Ook al zou een gelijkspel Gouda op zich niet slecht uitkomen, omdat dan een week later thuis voor veel publiek tegen Sportief de titel behaald kan worden. Maar zoals gezegd, Gouda gaat voor de overwinning en op een gelijkspel spelen lukt trouwens meestal alleen als de tegenstander dat ook wil, dus dat wordt vooraf zeker niet de inzet.

Zaterdag 6 april 2019: SC Woerden - Gouda (14u30; scheidsr. M.B. Streef)

Adres: Sportpark Woerden, Steinhagenseweg 7, 3446 GP, Woerden

Een waarschuwing voor de meereizende supporters: Het is ten strengste is verboden om vuurwerk en fakkels mee te nemen naar Woerden en dat daar af te steken.

 

 

 

 

De andere concurrenten hebben het ook zwaar zaterdag. Zo speelt VEP uit bij het thuis ijzersterke Moerkapelle en hetzelfde geldt voor WDS dat bij Sportief flink aan de bak zal moeten en Linschoten - Kamerik mag er ook zijn. Ook dit kan dus een factor zijn die de ranglijst na zaterdag zal bepalen, wie weet ten gunste van Gouda. Linschoten - Kamerik wordt overigens pas om 15.00 uur gespeeld.