Feyenoord wint op Varkenoord besloten oefenduel tegen Vitesse

31 January 2023, 16:00 uur
Feyenoord Media
Oussama Idrissi.

Feyenoord heeft dinsdag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Vitesse. Op Varkenoord kregen verschillende spelers van Feyenoord 1 en Feyenoord O21 de kans om minuten te maken en ritme op te doen. De doelpunten werden bewaard voor de tweede helft. Na rust waren Jaden Slory en Oussama Idrissi trefzeker namens Feyenoord. De wedstrijd eindigde in 2-1.
Vitesse was met onder meer Davy Pröpper, Nicolas Isimat-Mirin en Mitchell Dijks naar Rotterdam gekomen. Met hen in het elftal waren de Arnhemmers de gevaarlijkste ploeg voor rust, maar gescoord werd er aan beide kanten niet.

Tijdens de rust voerde Feyenoord een aantal wissels door. Timon Wellenreuther, Guus Baars, Karim Dermane en Leo Sauer bleven achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Ofir Marciano, Milan Hokke, Gjivai Zechiël en Jaden Slory. Laatstgenoemde nam het eerste doelpunt voor zijn rekening. Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later scoorde Simon van Duivenboode namelijk de gelijkmaker namens Vitesse. In de 72ste minuut beloonde Idrissi zichzelf met de 2-1. De vleugelaanvaller was bij vrijwel alle gevaarlijke momenten van Feyenoord betrokken. Zijn goal betekende ook de eindstand voor deze oefenwedstrijd.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther (46’ Marciano), Lopez, Rasmussen, Kasanwirjo, Baars (46’ Hokke), Dermane (46’ Zechiël), Taabouni, Bullaude, Idrissi, Sauer (46’ Slory) en Wålemark.