Feyenoord rekent in 35 minuten af met kansloos PEC Zwolle

21 November 2021, 16:47 uur
Sport
mainImage
ANP

Met speels gemak heeft Feyenoord de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen. Het elftal van trainer Arne Slot zegevierde met 4-0 in een lege Kuip, waar supporters buiten vooral in de openingsfase van het eenzijdige duel veel vuurwerk afstaken. De eindstand stond al na 35 minuten op het scorebord.

Zo blijft Feyenoord de ploeg met de minste verliespunten in de Eredivisie. PEC Zwolle staat nu nog troostelozer onderaan, met slechts 4 punten uit 13 duels. Al voor de winterstop is duidelijk geworden dat er bij de club uit Overijssel veel moet veranderen als het ook volgend seizoen weer op het hoogste niveau wil uitkomen.

Trainer Art Langeler zag afgelopen week geen toekomst meer voor zich bij PEC en stapte op. Zijn opvolger Dick Schreuder koos na slechts twee trainingen voor een systeem met vijf verdedigers. Bondscoach Louis van Gaal benadrukt regelmatig bij het Nederlands elftal dat een dergelijk speelwijze veel oefening kost. PEC verdedigde vooral voor rust naïef en onwennig.

Feyenoord deed wat het moest doen en leidde na 9 minuten al met 2-0. Bryan Linssen opende de score, na een handig balletje van Orkun Kökçü. Luis Sinisterra tekende voor de 2-0. Na 35 minuten was het al 4-0, door doelpunten van opnieuw Linssen en Guus Til.

Justin Bijlow verdedigde het doel van Feyenoord. Hij voelde zich dinsdag nog onvoldoende fit om voor Oranje tegen de Noren uit te komen. Fredrik Aursnes, met de Noorwegen uitgeschakeld voor het WK, startte weer op het middenveld. Jens Toornstra had een aanvallende rol op rechts en daardoor moest Alireza Jahanbakhsh op de bank beginnen.

Feyenoord nam na rust gas terug, met het oog op de uitwedstrijd van donderdag tegen Slavia Praag in de Conference League. De club uit Rotterdam hoopt zich voor het eerst in 7 jaar weer eens te kwalificeren voor de knockout-fase van een Europees toernooi. Feyenoord overwinterde in het seizoen 2014/2015 voor het laatst in Europa. Dat gebeurde in de Europa League, in een poule met HNK Rijeka, Sevilla en Standard Luik.

Cyriel Dessers, Lutsharel Geertruida, João Carlos Teixeira, Reiss Nelson en Jahanbakhsh mochten na rust invallen bij Feyenoord. Teixeira schoot in de slotfase nog op de paal.


Door: ANP