mainImage

Feyenoord-captain Kökcü houdt dubbel gevoel over aan Klassieker

Aanvoerder Orkun Kökcü.
22 januari 2023, 17:00 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Aanvoerder Orkun Kökcü van Feyenoord houdt "een dubbel gevoel" over aan de topper tegen Ajax. De Rotterdammers gaven in de eigen Kuip een voorsprong weg en moesten genoegen nemen met 1-1.

"Ik kan niet zeggen dat we voetballend altijd beter waren, maar vanuit de duels en moeilijke situaties wisten we wel kansen te creëren", zei Kökcü kort na de Klassieker bij ESPN. "Laat in de tweede helft viel toch nog de 1-1. Dat is gewoon zuur. Het was de hele wedstrijd moeilijk voetballen, beide ploegen zetten hoog druk. Daardoor werden overal op het veld koppeltjes gevormd. De eerste helft lukte het wel om goed te voetballen, maar in de tweede helft raakte de energie op. Daardoor kregen we het moeilijker."

Feyenoord gaat precies halverwege de competitie, na zeventien wedstrijden, aan kop in de Eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot heeft 3 punten meer dan PSV en 5 punten voorsprong op Ajax. "We houden Ajax in ieder geval op 5 punten. Maar de andere clubs komen er ook aan", doelde Kökcü op onder meer PSV, FC Twente en ook AZ.

 


Door: ANP | Foto: ANP