Feyenoord boekt ruime oefenzege op Emmen, blessure Timber

28 December 2022, 16:20 uur
ANP
Quinten Timber.

Feyenoord heeft in De Kuip het oefenduel met FC Emmen met 5-0 gewonnen. Een tegenvaller voor de koploper van de Eredivisie was het uitvallen van middenvelder Quinten Timber met een blessure.

Timber leek zich na 36 minuten te verstappen en moest worden ondersteund bij het verlaten van het veld. Het is de tweede tegenvaller voor trainer Arne Slot in korte tijd, nadat Gernot Trauner vorige week een knieblessure had opgelopen. De Oostenrijkse verdediger staat naar verwachting maanden aan de kant.

Feyenoord, dat WK-ganger Justin Bijlow terug in de basis had, had weinig problemen met Emmen. Patrik Walemark scoorde twee keer, net als tijdens de 7-4-zege op Go Ahead Eagles van afgelopen vrijdag. De Zweed opende de score in de 12e minuut na een voorzet van Javairô Dilrosun en verdubbelde de voorsprong vijf minuten later (2-0).

Slot wisselde na een uur tien spelers, waarna Oussama Idrissi en Marcus Pedersen de score opvoerden (4-0). Danilo zette drie minuten voor tijd de 5-0-eindstand op het bord.

Feyenoord hervat de competitie op 8 januari met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.