Excelsior in de KNVB-beker wel kansloos tegen AZ: 1-4

11 January 2023, 21:50 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Marinus Dijkhuizen.

AZ heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. De club uit Alkmaar won de uitwedstrijd tegen Excelsior met 1-4. De Kralingers zorgden een paar maanden geleden nog voor een stunt door AZ op eigen veld met 2-1 te verslaan, maar die verrassing zat er woensdagavond geen moment in.

AZ leidde bij rust al met 1-3. Jens Odgaard, Dani de Wit en Jesper Karlsson scoorden voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. Aan het doelpunt van De Wit ging een schitterende assist van Vangelis Pavlidis vooraf. De Griek bediende zijn ploeggenoot met een omhaal. Pavlidis tekende in de slotfase na een handige actie ook voor de eindstand.

Reda Kharchouch maakte gelijk voor Excelsior (1-1). De spits profiteerde van een fout van doelman Hobie Verhulst. De nieuwe keeper Mathew Ryan ontbrak nog bij AZ. De 79-voudig international van Australië kwam afgelopen week over van FC Kopenhagen. AZ heeft een werkvergunning voor hem aangevraagd.

Peer Koopmeiners maakte zijn debuut voor Excelsior. Het jongere broertje van international Teun mocht van trainer Marinus Dijkhuizen direct aan de aftrap verschijnen. De club uit Rotterdam huurt hem de rest van het seizoen van AZ.