Duel RKC en Sparta levert geen winnaar op: 1-1

27 January 2024, 21:06 uur
Sport
mainImage
ANP

Het duel tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam in de Eredivisie heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. In Waalwijk eindigde de wedstrijd in 1-1 na een eigen doelpunt van Arno Verschueren van Sparta en een treffer van Joshua Kitolano uit een strafschop.

RKC blijft na het gelijkspel zestiende en heeft met 15 punten er 3 meer dan FC Volendam en Vitesse. Sparta stijgt met 26 punten naar de zevende plaats.

Sparta ging vorige week in eigen huis onderuit tegen Go Ahead Eagles, maar vooral in uitwedstrijden zijn de Rotterdammers sterk. De ploeg van Jeroen Rijsdijk won uit al vijf keer.

Ook in Waalwijk begonnen de bezoekers uitstekend. Charles-Andreas Brym, de vervanger van de geblesseerde aanvaller Tobias Lauritsen, tilde de bal langs doelman Etienne Vaessen, maar stuitte op de paal.

In de tweede helft kwam RKC op voorsprong door een eigen doelpunt van Sparta. Brym kopte een voorzet van Cleonise weg, maar via Verschueren ging de bal in eigen doel. Godfried Roemeratoe van RKC hielp zijn team daarna niet met een harde overtreding. Hij moest met rood van het veld. Sparta zocht naar de gelijkmaker en kreeg in de 82e minuut een strafschop na een overtreding van Reuven Niemeijer op Camiel Neghli. Kitolano faalde niet vanaf elf meter.