Drie speelsters Widex GZC Donk in Oranje

6 November 2018, 08:38 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Arno Havenga, bondscoach van de Nederlandse waterpolodames, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de eerste wedstrijd in de FINA World League-cyclus 2018-2019. Oranje speelt dinsdag 6 november om 20u00 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven tegen Italië. Het is de eerste officiële wedstrijd van Oranje sinds het winnen van de Europese titel, afgelopen zomer in Barcelona.De volgende speelsters zijn geselecteerd voor het duel in Eindhoven:
Joanne Koenders (Polar Bears, keepster),
Laura Aarts (Dunaujavaros, Hongarije, keepster),
Isabella van Toorn (Widex GZC Donk), zie frontfoto
Brigitte Sleeking (CN Sant Andreu, Spanje),
Rozanne Voorvelt (ZVL-1886),
Ilse Koolhaas (Orizzonte, Italië),
Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk),
Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk),
Sabrina van der Sloot (Orizzonte, Italië),
Vivian Sevenich (UVSE, Hongarije),
Simone van de Kraats (Polar Bears),
Maartje Keuning (CN Sant Andreu, Spanje),
Iris Wolves (Polar Bears).

Havenga doet voor dit duel geen beroep op speelsters die in de Verenigde Staten spelen en studeren. Ook ontbreekt aanvoerster Dagmar Genee als gevolg van een blessure.

Oranje is in de poulefase van de World League ingedeeld met Frankrijk, Italië en Hongarije. De Nederlandse dames troffen alle tegenstanders ook al op het succesvolle EK in Barcelona. In de poule won Nederland met 20-4 van Frankrijk en tegen de Italiaanse ploeg werd met 6-6 gelijkgespeeld. Daarna rekende het Nederlands team in een prachtige halve finale met 8-7 af met Hongarije.

De equipe van Arno Havenga bereikte dit jaar de Super Final van de World League, waarin nipt werd verloren van de Verenigde Staten. Voor de winnaar van de finaleronde in 2019 ligt er een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio klaar, dus een zege in het eerste (thuis)duel tegen Italië zou voor Oranje het eerste belangrijke stapje kunnen zijn op weg naar de Spelen.


De wedstrijd van Oranje is live te volgen via ons liveblog.


Bron waterpolo.nl