DONK blijft bovenin meedoen

15 October 2018, 10:52 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

DONK heeft de aansluiting met de top van de derde klasse gevonden. In een matig duel werd concurrent Blijdorp met 2-0 verslagen. De thuisclub kwam in de eerste helft nog wel goed voor de dag, maar verzuimde na de 1-0 voorsprong afstand te nemen. De tweede helft was het aanzien veel minder waard. Kort voor tijd maakte Mo Irezzi aan alle onzekerheid een eind, 2-0.

door Joop Spee

DONK startte zonder de middenvelders Wessel Akerboom en Mark van Doeland. Bas Houdijk en Jeffrey van Dam namen hun posities in.

Vissen
In de eerste zes minuten kreeg DONK al twee kansen om de score te openen. Jeffrey van Dam schoot net naast en de doorgebroken Mo Irezzi wachtte net te lang met afdrukken. Blijdorp zette daar voorlopig nog niet al te veel tegenover. Een schot van Lorenzo Daans werd een eenvoudige prooi voor keeper Dennis de Vogel. In de 12de minuut redde Blijdorp’s keeper Rafhyson Henriques zich uit een benarde positie ten koste van een gele kaart. In de 16de minuut moest hij echter toch vissen. Jordy de Jong zette knap voor, Mo Irezzi knalde van dichtbij tegen de keeper, waarna Charaf Akoub de opspringende bal binnen kopte, 1-0.

In de 20ste minuut kreeg DONK DONK maar liefst vier keer de kans om de voorsprong te vergroten. Een doelpunt bleef echter op miraculeuze wijze uit. Het bleef echter oppassen geblazen voor DONK. In de 22ste minuut ontsnapte de balvaardige Adilson Soares aan buitenspel om vervolgens keihard op de lat te knallen. Drie minuut later had Mo Irezzi de thuisclub al in een comfortabeler positie kunnen schieten.
Rik Bogaard nam een vrije trap razendsnel, Charaf Akoub zette goed voor, maar spits Mo Irezzi schoot hard voorlangs.

Schriftelijk
In de tweede helft was het Blijdorp dat bijna op gelijke hoogte kwam. Adilson Soares kreeg de bal min of meer bij toeval en tikte de bal met de buitenkant van zijn voet tegen de lat. Tot aan de slotfase kon de rest van de tweede helft bijna schriftelijk worden afgedaan. Blijdorp drong aan en DONK werd steeds slordiger. Gelukkig had vooral het Goudse centrale duo Werner Overkamp en Marvin Vat de zaak goed onder controle, terwijl ook de backs Jordy de Jong en Sjors van Hanswijk zelden een steek lieten vallen.

Beide trainers brachten een aantal wisselspelers binnen de lijnen. Bij Blijdorp kwam Fabio Roque Andrade Almeida voor Juari Fonseca Alves, Dawit Sium voor Vladimiro Vaz Cante en Koos Krabbendam voor Jimmy Ramawadh. DONK bracht Imad El Yousfi in het veld voor Charaf Akoub en Zakaria Mellah voor Rik Bogaard.

Blijdorp drong wel aan maar werd niet echt meer gevaarlijk. DONK leefde pas in de slotfase weer op. Een voorzet van Imad El Yousfi op de lat, een halve omhaal van Jeffrey van Dam en twee onzuivere voorzetten van diezelfde Jeffrey van Dam (goed doorgebroken over de linkerflank) in een 3 tegen 1 situatie hadden meer kunnen en moeten opleveren.

In de 86ste minuut maakte Mo Irezzi aan alle onzekerheid een eind na een knappe steekpass van Edwin Gouw. Hij omspeelde de keeper en zorgde beheerst voor de 2-0. Even later floot de uitstekend leidende scheidsrechter Rob Valkema voor de laatste maal. Al met al een zakelijke zege voor DONK dat zich nu in de kopgroep van het klassement nestelt.

Aanstaande zondag gaat de ploeg van trainer Pieter van Zoest op bezoek bij een andere concurrent, Stolwijk. Maar eerst speelt DONK dinsdag thuis de derby tegen ONA voor de Rijnmond Cup.