Dames Widex GZC Donk naar halve finales beker

2 December 2018, 16:44 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De returnwedstrijden in de kwartfinales van de KNZB-Beker hebben de verwachte namen na de eerste wedstrijden opgeleverd. Zaterdagavond plaatsten Het Ravijn, ZV De Zaan, Polar Bears en Widex GZC Donk zich voor de halve finales. Daarmee is titelhouder ZVL-1886 - winnaar van zes van de laatste tien edities - definitief uitgeschakeld.

De return in Nijverdal tussen de Leidse ploeg en Het Ravijn leverde de ongewoon kleine uitslag van 5-1 op, na de 11-7 van een aantal weken geleden ruimschoots genoeg voor de thuisploeg. Tussen ZPB H&L Productions - ZV de Zaan en Widex GZC Donk - ZV De Ham werd het nooit spannend. De Zaanse ploeg zegevierde met 4-9, GZC Donk was met 19-2 te sterk voor De Ham.

Tussen Polar Bears en UZSC was het wél spannend. De thuisploeg verdedigde een 8-7 voorsprong. Die marge was na één periode spelen gelijk tenietgedaan via treffers van Saloua Maafi en Nerida Drewes tot een 1-3 tussenstand. Pas diep in de derde periode repareerde de verliezend finalist van afgelopen seizoen de schade, met Simone van de Kraats die haar ploeg met 6-5 voor het eerst op voorsprong zette. In de vierde periode bleef de marge kort voor het einde nog één treffer. Drie seconden voor het einde voltrok Luna de Vries met 10-8 uiteindelijk het vonnis over de Utrechtse ploeg.

Zaterdag 1 december
Widex GZC Donk - ZV De Ham 19-2 (Totaalstand: 44-5)
Periodestanden: 6-0, 5-0, 3-2, 5-0
Doelpuntenmakers GZC Donk: nnb.
Doelpuntenmakers De Ham: Rhea Damianos, Amy Rozemeijer.

Eerdere uitslagen
Zondag 18 november

ZV De Ham - Widex GZC Donk 3-25
Periodestanden: 0-6, 2-6, 0-6, 1-7
Doelpuntenmakers De Ham: nnb.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Marloes Nijhuis 5, Kahly Kruisinga 4, Nomi Stomphorst 3, Laura van der Graaf 3, Anouk Vermeulen 3, Storm Willemsen 2, Isabella van Toorn 2 (zie foto), Lindi Stolle 2, Kayleigh Schonewille.

Bron: waterpolo.nl