Dames Widex GZC Donk kanshebbers voor titel

19 April 2019, 09:23 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De reguliere competitie van de Eredivisie Dames zit er net een week op, of de play-offs staan alweer voor de deur. Dit weekend vinden de kwartfinales plaats, te beginnen in Gouda met Widex GZC Donk tegen ZPB H&L Productions.

De eerste wedstrijd van de dames kwartfinale play-offs werd donderdagavond gespeeld. Widex GZC Donk – ZPB H&L Productions eindigde in 18-4. Periodestanden: 4-0, 3-1, 7-1, 4-2. Vrijdag volgt gelijk de return in Barendrecht en worden ook de eerste duels van de overige kwartfinales gespeeld. Dan ontvangt UZSC ZV De Zaan en gaat de finalist van vorig seizoen ZVL-1886 op bezoek bij Het Ravijn.

De finale van de ManMeer!-Cup valt er op zaterdag precies tussenin. Waar de damesfinale tussen de reserveteams van UZSC en GZC Donk gaat, vandaar dat het speelschema over een lang weekend is uitgesmeerd.

Opmaat naar de finales
Regerend landskampioen Polar Bears en GZC Donk worden gezien als de grootste kanshebbers voor de titel. Gedurende de competitie bouwden ze beide een grote marge op ten opzichte van de concurrentie. Koploper Polar Bears eindigde met elf punten voorsprong op nummer drie UZSC, GZC Donk met acht.

Van de Goudse ploeg mag verwacht worden dat ze de kwartfinale tegen ZPB in twee wedstrijden zullen beslissen. In de twee ontmoetingen dit seizoen waren de verschillen met 18-1 en 6-15 overduidelijk.

Ook in de andere twee kruisfinales zijn de onderlinge verhoudingen 2-0. Het Ravijn wist ZVL twee keer te verslaan (10-5 en 4-10), al dateren die wedstrijden van december. Ook in het bekertoernooi was de ploeg uit Nijverdal twee keer de betere ploeg. UZSC was met 8-3 en 7-9 twee keer te sterk voor De Zaan, de laatste ontmoeting (8-3) was in maart.

ZV De Zaan kampt nog altijd met behoorlijk wat persoonlijke problemen. Anouk Bergsma en Lotus Plugge lagen er al uit met blessures. Daar kwam na het weekend ook nog eens Blom van de Velde bij. Zij zullen tegen UZSC niet kunnen spelen. Bij de Utrechtse club zijn Victoria Zofoli (rug), Hanna Hogervorst (schouder) en Jasmin Entezar (ziek) afwezig.

Vrijdag 19 april
20.00 uur Het Ravijn – ZVL-1886 (scheidsrechters Bijeman en Bervoets)
19.30 uur UZSC – ZV De Zaan (scheidsrechters Schapers en Nieuwenhuizen) LIVESTREAM
20.15 uur ZPB H&L Productions – Widex GZC Donk (scheidsrechters Hinds en Van der Loo)

Zaterdag 20 april
15.30 uur ZVL-1886 – Het Ravijn (scheidsrechters Van den Heuvel en De Jong
(Evt.) 19.00 uur Widex GZC Donk – ZPB H&L Productions (scheidsrechters Van Grimbergen en Pastoors)

Zondag 21 april
16.00 uur ZV De Zaan – UZSC (scheidsrechters Zwart en Gransjean)

Maandag 22 april
(Evt.) 14.00 uur Het Ravijn – ZVL-1886 (scheidsrechters Reemnet en Taylan)
(Evt.) 19.00 uur UZSC – ZV De Zaan (scheidsrechters Van Duijnen en Van der Loo) LIVESTREAM