Gouds Dagblad | Politie onderzoekt bekladdingen COC-gebouw Rotterdam
mainImage

Politie onderzoekt bekladdingen COC-gebouw Rotterdam

13 september 2021, 18:27 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De politie doet onderzoek naar de anti-lhbti-teksten die dit weekend op het pand van het COC aan de Schiedamsesingel in Rotterdam zijn aangebracht. Ook wordt nagegaan of er een verband is met soortgelijke bekladdingen in augustus op de sportschool aan de Brielsebaan van Paul van Dorst, de oprichter van de Roze Kameraden, de nieuwe lhbti-supportersvereniging van Feyenoord. Daar werd toen bovendien brandgesticht.

De politie roept getuigen, die iets verdachts in de nacht van 11 op 12 september hebben gezien bij de Schiedamsesingel, op zich te melden. Mensen die mogelijk beelden hebben van het voorval wordt gevraagd die te delen met de politie.

Een groot aantal lhbti-organisaties verstuurde zondagavond een brandbrief aan voetbalclub Feyenoord waarin ze hun verontrusting uitspreken over de anti-lhbti-teksten in de stad. Het COC liet weten "pal achter de Roze Kameraden te staan, die een veiliger klimaat rondom de voetbalvelden en het stadion nastreven". Verder pleitte het COC voor een breed actieplan binnen Rotterdam om te werken aan de acceptatie van homo's. De Rotterdamse voetbalclubs zouden daarbij moeten worden betrokken.


Door: ANP | Foto: ANP