Gouds Dagblad | Niet alle clubs blij met initiatief van Sportcafé
mainImage

Niet alle clubs blij met initiatief van Sportcafé

Wethouder Nico Bults (links).
15 april 2020, 13:59 uur
Politiek

De sportverenigingen in Barendrecht beleven ook een bijzondere periode. Het sportcafé is in de afgelopen weken een initiatief gestart om de verenigingen gezamenlijk op te laten trekken. Gisteren werden de uitkomsten aangeboden aan de wethouder Sport en besproken in de digitale raadsvergadering. Niet alle sportverenigingen willen hun medewerking hieraan verlenen. Raadslid en vooziter van de voebalclub Smitshoek, Simon Kelder, had zich gestoord aan de vragen over de financien van de clubs door de initiatiefnemers van Sportcafé. ''Ze vroegen nog net onze pincode niet', aldus Kelder die zich afvroeg welke autoriteit Sportcafe in Barendrecht heeft. De VVD'er vindt dat een inventarisatie over het wel en wee van de sportclubs bij de gemeente (wethouder) of bij de sportraad thuishoort. In een reactie bevestigde wethouder Nico Bults dat Sportcafé geen officiële adviserende status heeft.

Desondanks waren er toch veel clubs die de vragen vanuit het Sportcafé wel hadden beantwoord. Zo ook de BVV Barendrecht. ''Maar wij hebben zelf ook een brief naar wethouder Nico Bults gestuurd'', aldus voorzitter Martin Seltenrijch.

Sportcafé heeft de reacties van de verenigingen gebundeld en in een samenvatting verstuurd aan de wethouder. Uiteindelijk gevolgd door een voorstel hoe nu verder te gaan. Veel verenigingen hebben gereageerd. Van deze verenigingen heeft een representatief deel ook alle vragen ingevuld, namelijk van ca 7.000 sportende Barendrechters. Een deel heeft niet alle vragen ingevuld, maar wel aangegeven achter het initiatief te staan.
 
De gevolgen voor de vereniging werden door de verenigingen verdeeld in een aantal hoofdgroepen:
Ø  De activiteiten welke op de clubs worden gemist
Ø  De financiële impact, met name missende inkomsten
Ø  Het niet meer verkrijgen nieuwe leden, terwijl opzeggingen gewoon doorgaan
Ø  Sportieve gevolgen
Ø  Hoe verder te gaan als de crisis weer (bijna) over is
 
De wethouder gaf aan blij te zijn met dit initiatief. Hoe wethouder Nico Bults met deze gegevens omgaat werd gisteren tijdens de raadsbijeenkomst niet helemaal duidelijk.

 

 

De komende periode zal er


Foto: Digitaal Dagbad