Gouds Dagblad | Laura Werger wethouder in Zutphen

Laura Werger wethouder in Zutphen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Laura Werger, oud-wethouder van Gouda, wordt nu wethouder in de gemeente Zutphen.

De kandidaat wethouders voor de formerende partijen zijn zojuist bekend gemaakt. Naast Laura Werger (VVD) zijn dat Harry Matser (GroenLinks), Annelies de Jonge (PvdA) en Mathijs ten Broeke (SP).

De bekendmaking van de wethouderskandidaten volgt op het integriteitsonderzoek dat vandaag is afgerond. Daaruit blijkt dat er geen belemmeringen zijn om de kandidaten te benoemen. Raadsbreed was de wens om dit onderzoek te laten uitvoeren. Vrijdag 18 mei presenteren GroenLinks, PvdA, SP en VVD het coalitieakkoord en maandag 28 mei vindt het debat over het akkoord plaats en worden de wethouders geïnstalleerd.

VVD – Laura Werger
Laura Werger is 43 jaar en woont op dit moment nog in Gouda. Zij heeft ervaring als wethouder. Van juni 2014 tot juli 2016 was zij wethouder in Gouda. Voor haar wethouderschap was zij 8 jaar raadslid en fractievoorzitter. Sinds 2012 is zij ZZP-er. Voor die tijd heeft zij bij een groot adviesbureau en verschillende gemeenten gewerkt. Zowel aan het Hbo als universiteit heeft Laura Werger Bestuurskunde gestudeerd.

Laura Werger wordt verantwoordelijk voor: Werk en Inkomen; Omgevingswet en stadsontwikkeling; Vergunningverlening en handhaving; Sport; Grondzaken; vastgoedbeheer; Huisvesting organisatie en facilitaire zaken; en Speerpunt Samen werk bereikbaar maken.

Werger: ,,Ik ga er voor dat inwoners trots kunnen zijn op hun stad en er met veel plezier opgroeien, wonen, werken en recreëren. Daar zet ik mij graag voor in. Ik kijk er niet alleen naar uit om aan de slag te gaan in Zutphen, maar ik hoop ook snel in onze prachtige gemeente te gaan wonen.”

Laura Werger


Foto: Digitaal Dagblad