Gouds Dagblad | SOG moet ook op zoek naar nieuwe voorzitter

SOG moet ook op zoek naar nieuwe voorzitter

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Naast het vertrek van centrummanager Ronald van Rossum en een zoektocht naar een opvolger, moet de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (S.O.G.) ook op zoek naar een nieuwe voorzitter. Marianne Gardien heeft haar functie namelijk neergelegd. Het bracht haar niet wat ze ervan verwachtte en kostte ook teveel tijd die zij niet heeft als fulltime zzp’er. Overdag was zij daardoor minder beschikbaar.

Marianne Gardien volgde vorig jaar april Gerard van Erk op als voorzitter van de vereniging Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (S.O.G.). Marianne Gardien woont circa tien jaar in Gouda, heeft het hier erg naar haar zin en gaf aan graag iets te willen betekenen voor Gouda in het algemeen en voor de binnenstad in het bijzonder. Gardien is zzp-er en heeft onder meer gewerkt voor het voormalige ID-college (nu mboRijnland). Ook zat zij namens het werkveld onderwijs in het bestuur van het OndernemersFondsGouda. 

Gardien werd in de S.O.G.-vergadering unaniem door de leden gekozen als nieuwe voorzitter. Namens de S.O.G. nam zij ook plaats in het bestuur van Gouda Onderneemt.

Het bestuur van S.O.G. bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Voor de functie van voorzitter is dus nu een vacature. Secretaris is Irene Klein Haneveld en Marco Steenwinkel is penningmeester van SOG.

Voorzitters van de S.O.G. waren achtereenvolgens Ad van der Roer † (AMRO-bank) van 1991-1998, Maud Koele (Fortis bank) van 1998-2000, Huug de Gier (ING-bank) van 2000-2007, Fred Grem (AdHoc makelaardij) in 2008, Gerard van Erk (Rabo-bank) van 2009-2017 en Marianne Gardien (Marianne Gardien Management) in 2018.


Foto: Digitaal Dagblad