Gouds Dagblad | Onno van Beijnum verkoopt Autogroep

Onno van Beijnum verkoopt Autogroep

mainImage

Eigenaar Onno van Beijnum verkoopt Van Beynum Autogroep aan de Maas Autogroep. Dat maakte hij vandaag via LinkedIn bekend.

Van Beijnum meldt overtuigd te zijn een fantastisch en toekomstbestendig bedrijf ontstaat met behoud van het familiebedrijf karakter.

"Afgelopen woensdagavond een belangrijk besluit genomen. In de huidige trend van schaalvergroting en om te komen tot een solide marktpositie heb ik besloten de activiteiten te verkopen. Ik ben er van overtuigd dat hiermee een fantastisch en toekomstbestendig bedrijf ontstaat met behoud van het familiebedrijf karakter..."

Bundeling
Volkswagen Pon Financial Services, Maas Autogroep en Van Beynum Autogroep hebben overeenstemming bereikt om hun krachten te bundelen in het groene hart. In deze samensmelting is Maas Autogroep voornemens de dealerbedrijven van de Van Beynum Autogroep over te nemen en zal Volkswagen Pon Financial Services de leaseportefeuilles van Maas Leasing en Lease Connection overnemen. De overname van de dealerbedrijven is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Na goedkeuring van de ACM verwachten partijen de transacties af te ronden.

Binnen het retail landschap van dealerbedrijven vindt een consolidatieslag plaats en de overname van de Van Beynum Autogroep door Maas Autogroep past in deze trend. Ook in de leasebranche zoeken marktpartijen samenwerking en dit is in lijn met de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, die de afgelopen jaren al meerdere leaseportefeuilles heeft overgenomen.

Maas Autogroep
Maas Autogroep, met vestigingen in Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Uithoorn is een sterk groeiend familiebedrijf. Met de overname van het dealerbedrijf Van Beynum Autogroep kan het bedrijf verder groeien tot een sterke mobiliteitspartner in het groene hart en totale automobiliteit aan blijven bieden tegen een onderscheidend serviceniveau. De leasemaatschappij Maas Leasing is onderdeel van Maas Autogroep en met de verkoop aan Volkswagen Pon Financial Services zullen beide partijen beter in staat zijn de markt te bedienen.

Van Beynum Autogroep
Van Beynum Autogroep is al bijna 100 jaar actief in het groene hart, met vestigingen in Gouda, Moordrecht, Woerden en Bodegraven. Deskundigheid, kwaliteit, innovatie en een hoog serviceniveau zijn de voorwaarden voor het succes en de groei van de Van Beynum Autogroep. Deze voorwaarden worden gebundeld met die van de Maas Autogroep voor een nog sterkere positie in de markt. De leasemaatschappij Lease Connection is onderdeel van het dealerbedrijf Van Beynum Autogroep en zal worden toegevoegd aan de portefeuille van Volkswagen Pon Financial Services in het verzorgingsgebied van de nieuwe Maas Autogroep.

Volkswagen Pon Financial Services
Volkswagen Pon Financial Services behoort tot de top drie leasemaatschappijen in Nederland. Zij biedt zowel de zakelijke als particuliere klant op automotive toegesneden financiële, verzekerings-, lease- en mobiliteitsproducten aan. Deze producten zijn nauw met elkaar verbonden waardoor er totale vrijheid in mobiliteit aangeboden kan worden. Volkswagen Pon Financial Services heeft een intensieve samenwerking met het dealernetwerk van aandeelhouder Pon. Daarnaast heeft zij ook een universele tak voor de overige merken.