Gouds Dagblad | Geert Bouwmeester machtigste van Gouda
mainImage

Geert Bouwmeester machtigste van Gouda

18 december 2019, 18:15 uur
Ondernemen

Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse Verzekeringen, is de Machtigste van Gouda in het jaar 2019. Bouwmeester wordt derhalve de 16de Machtigste van Gouda. En de verzekeraar is daarmee de opvolger van Caspert van der Wel, voormalig directievoorzitter van Rabobank Hollandse IJssel, die in 2018 de machtigste van Gouda werd. Zo werd woensdagmiddag duidelijk bij lancering van de winter editie van Gouda INTO business in het nieuwe pand van de Rabobank Hollandse IJssel.

"Zoals jullie van ons gewend zijn, presenteren wij in onze wintereditie de lijst waar heel zakelijk Gouda reikhalzend naar uitkijkt: de Top 50 van machtigste personen in Gouda anno 2019", zo vertelde Werner van den Bosch, uitgever van het magazine aan de toehoorders. "Welke ondernemers of bestuurders leverden het afgelopen jaar een waardevolle bijdrage in de regio Gouda? Wie vielen op door uitmuntende prestaties of
door hun maatschappelijke bijdrage? Hoe dan ook, de lijst met de 50 machtigsten in het Goudse kent weer behoorlijk wat verschuivingen, maar bovenal een waardige nummer 1..."

En na het aftellen, kwam Geert Bouwmeester als de nummer 1, de machtigste van Gouda, voor de dag en tevoorschijn.

Bouwmeester
Geert Bouwmeester begon in 1997 als marketing-assistent bij Swiss Re in Londen. Pas in 2005, nadat hij bij andere bedrijven ervaring had opgedaan, kwam hij bij De Goudse Verzekeringen terecht. Sinds februari 2017 bestuursvoorzitter, de derde Bouwmeester die deze functie bekleedt. Zijn vader Ad was het hiervoor, zijn opa daar weer voor. Deze functie is Geert Bouwmeester op het lijf geschreven. Hij is directief, correct, aimabel en kijkt ook naar de wereld om hem heen.

Zo is hij bijvoorbeeld ambassadeur van de Maatschappelijke beursvloer Gouda en van de Goudse Weekendschool. Alles wat er in de regio Gouda gebeurt, gaat hem aan het hart. Van den Bosch: "Geert Bouwmeester is onze nieuwe nummer 1. Hij komt derhalve in een illuster rijtje van grote Goudse namen. Wij hadden ons voor deze episode van De Lijst Der Lijsten geen betere nummer 1 kunnen wensen..."

Het magazine INTO business maakt al sinds 2004 jaarlijks een top 50 van machtigste mannen en vrouwen in Gouda. De lijst stelt het management van het magazine mede in overleg met vorige uitverkorenen ieder jaar met zorg en met een vette knipoog samen. Dat wordt ieder jaar een klein beetje voorgekookt met een diner met alle Machtigsten van Gouda van de afgelopen jaren. Voor zover ze allemaal op de geprikte datum aanwezig kunnen zijn.

High Cheese
Dit jaar was een high cheese in Museumcafe Gouda op uitnodiging van Caspert van der Wel (zie de frontfoto). De oud-directeur van de Rabobank Gouwestreek werd in 2018 de machtigste van Gouda. Die titel en bijbehorende award werd hem vorig jaar overhandigd door Onno van Beijnum, oud-directeur van de Van Beynum Autogroep. Van Beijnum nam de titel over van Marcus Schuchmann van Gouda Refractories. Schuchmann volgde burgemeester Milo Schoenmaker. Schoenmaker trad op zijn beurt weer in de voetsporen van Monique Verdier (directievoorzitter Groene Hart Ziekenhuis).  En een jaar daarvoor, in 2013 mocht Nico Voogt, voorzitter van Gouda Onderneemt! en eigenaar van assurantiekantoor Voogt zich de machtigste man van Gouda noemen.

Geen kleine jongens en meisjes
Het zijn dus geen kleine jongens en meisjes die met de eer gaan strijken. Het zijn stuk voor stuk kopstukken uit het Goudse (bedrijfs)leven die wat in de Goudse melk te brokkelen hebben. Vaak ook met verschillende petten op. Zie ook de lijst hieronder.

Machtigsten van Gouda
2004 Gerard van Nieuwpoort
2005 Wim Cornelis
2006 Mick Bunnik
2007 Jan Willem van der Wolf
2008 Siebe Keulen
2009 Paul Groen
2010 Jan de Laat
2011 Rene Mascini
2012 Nel Oskam
2013 Nico Voogt
2014 Monique Verdier
2015 Milo Schoenmaker
2016 Marcus Schuchmann
2017 Onno van Beijnum
2018 Caspert van der Wel
2019 Geert Bouwmeester