mainImage

Sporten en bewegen voor mensen met een beperking

10 september 2020, 11:30 uur
Lokaal

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Het bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Met de NOC*NSF Nationale Sportweek, van 18 t/m 27 september 2020, wordt het sportseizoen geopend en krijgt de sport een hoognodige impuls. In de regio Midden-Holland staat deze Nationale Sportweek in het teken van aangepast sporten en kan iedereen met een beperking op eigen niveau gratis sporten en bewegen.

Aangepast sporten in de Nationale Sportweek 2020
Sinds 2018 werken de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas samen op het gebied van aangepast sporten. Ieder lid van dit samenwerkingsverband heeft binnen de eigen gemeente de sportverenigingen benaderd om hun bestaande trainingen voor mensen met een beperking in deze Sportweek open te stellen. In de regio hebben er diverse verenigingen enthousiast gereageerd. In Gouda doen er 3 verenigingen mee met de Nationale sportweek: AV Gouda, Bouncers Basketball en ISV Gouda.

Activiteiten in Gouda
· Maandag 21 t/m donderdag 24 september:
ISV Gouda opent deze Nationale Sportweek de deuren tijdens verschillende sportactiviteiten. Zo kun je bij deze vereniging aansluiten bij de CVA sport- en spellessen, de tafeltennis- en badminton training (voor mensen met een lichamelijke of een licht verstandelijke beperking), of bij de Stoelen Gym.

· Dinsdag 22 september:
Op dinsdagavond traint Basketbalvereniging Bouncers met hun rolstoelbasketbalteam in sportcentrum De Mammoet. Mensen met een lichamelijke beperking/blessure vanaf 14 jaar, die voor sporten aangewezen zijn op een rolstoel, kunnen bij deze training aanhaken. Ook als je het leuk vindt om eens te ervaren hoe het is om te basketballen in een rolstoel, dan ben je van harte welkom.

· Woensdag 23 september:
Bij atletiekvereniging AV Gouda kunnen mensen vanaf 12 jaar, met een licht verstandelijke of psychische beperking, meedoen met een atletiektraining op de woensdagavond.

Ga voor meer informatie over alle activiteiten in de regio en aanmelden naar www.teamsportservice.nl/aangepastsportennsw2020

Meer informatie over aangepast sporten in omgeving Gouda?
Ben je buiten de Nationale Sportweek om, geïnteresseerd in een aangepaste sport- of beweegactiviteit? Neem dan een kijkje op de sportzoeker van www.unieksporten.nl. Daar vind je al het sportaanbod voor mensen met een beperking. Liever persoonlijk advies? Dan helpen wij je graag verder via [email protected] of voor specifieke Goudse vragen via [email protected]


Foto: Sport.Gouda