Pijnlijke nederlaag en drie rode kaarten voor Jodan Boys

23 April 2023, 16:08 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad

Na het de spel en de goede overwinning tegen Spijkenisse was de zon voor Jodan Boys weer iets gaan schijnen op de Sportlaan Gouda. In de uitwedstrijd tegen Sitshoek begoen Jodan Boys opnieuw goed. De Gouwenaars waren in de 1e helft heer en meester en ging met een 1-2 stand de rust in. Echter in de 2e helft waren de rollen omgekeerd en boog Smitshoek de achterstand om in een uiteindelijke eindstand van 3-2. Hierdoor wordt de situatie voor Jodan Boys nog zorgelijker. Concurrenten als SC Feyenoord en Spijkenisse pakten wel punten. Het enige wat de Goudse ploeg van trainer Erik van Zoest nog kan bereiken is de nacompetitie voor lijfsbehoud.

De wedstrijd begon spectaculair. In de 2e minuut schoot Edwin Gouw, spits van de Jodan Boys de bal tegen de kruising. Net iets later gevolgd door een kopbal welke met een uiterste inspanning werd gepareerd door Michael Termijn, de keeper van de thuisploeg. Luigi Bruins schoot Smitshoek in de 4e minuut naar een 1-0 voorsprong. De supporters van de thuisploeg gingen er, na zo’n heerlijk begin van de wedstrijd eens goed voor zitten. De thuisploeg kon het initiatief niet behouden en moest het toezien dat de Jodan Boys de beste ploeg was in deze 1e helft. Rick Wils maakte de geljkmaker en even later ook de 1-2. Rick kreeg de bal in de zestienmeter en aarzelde niet. Uit een moeilijke hoek schoot hij de bal wederom snoeihard in de korte hoek binnen. Jodan Boys op voorsprong en dat was niet onverdiend, verre van.

Smitshoek ging makkelijker voetballen. Met de  ervaren Koolwijk en Bruins op het middenveld kreeg Smitshoek grip op de wedstrijd. Het lukt Jodan Boys niet meer om Smitshoek onder druk te krijgen. De Barendrechters voetbalden er steeds beter onderuit. Na een kwartier spelen scoorde Smitshoek de gelijkmaker. Een droog schot van Luigi Bruins werd vlak voor de keeper van de Boys nog net van richting veranderd door de invaller Joost van Eck. Hij bracht Smitshoek ook op voorsprong in de 79e minuut door een schot van Peter Verhoeve bekwaam af te ronden: 3-2.

in de 91e minuut werd Smitshoeker Bobby Vos onreglementair gehinderd door Gouwenaar Yassire Hamdani die met rood het veld moest verlaten. Scheidsrechter Kenneth van Dijk wees in eerste instantie naar de penalty stip, maar corrigeerde zijn besluit na overleg met zijn grensrechter. De vrije trap van net buiten het strafschopgebied werd door Ryan Koolwijk niet omgezet in een doelpunt. Zodoende werd de stand van 3-2 dan ook de eindstand. De scheidsrechter trok net voor het eindsignaal nog 2 keer rood op advies van de grensrechter die vanuit de dug-out van de Jodan Boys onheus werd bejegend.