mainImage

Op weg naar een duurzaam Gouda

11 september 2020, 10:14 uur
Lokaal

Het klimaat verandert dat hebben we deze zomer allemaal gemerkt. Het klinkt vreemd maar goede isolatie houdt ook 's zomers de warmte buiten, en de koelte binnen. Gouda streeft ernaar om al in 2040 aardgasvrij te zijn. De gemeente heeft daarom geld beschikbaar gesteld voor inwoners die maatregelen willen nemen voor het verduurzamen van een woning.

Voordat je denkt aan alternatieve warmtebronnen is de eerste stap: je huis isoleren! Bedenk dat alle energie die je nu bespaart, je straks niet hoeft op te wekken.

Daarnaast verlaag je hiermee je energierekening en de CO2 uitstoot.

Bij grote ingrijpende isolatieplannen zijn er de SEEH-subsidie of de ISDE subsidie* (aanvragen voor minimaal 2 energiebesparende/isolerende maatregelen).

Wanneer een bedrijf werkzaamheden verricht kan € 500,- worden teruggevraagd (vanaf 1 januari 2020) voor vele soorten van isolatie, aanpassingen van de meterkast (voor zonnepanelen of elektrisch koken), waterzijdig inregelen van radiatoren en voor energieopslag zoals een boilervat bij zonnecollectoren. Stuur hiervoor de kassabon/factuur op met een digitaal formulier*.

Voor doe-het-zelvers valt komende week bij alle inwoners een waardebon in de brievenbus met 40% korting, op genoemde artikelen die te maken hebben met energiebesparing of isolatie. De korting geldt bij de Karwei, Gamma en de Praxis in Gouda.

*Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: www.maakgoudaduurzaam.nl


Foto: Gemeente Gouda