mainImage

Op sommige plekken viel 60mm. regenwater

7 oktober 2021, 11:24 uur
Lokaal

In de regio Gouda was woensdag sprake van hevige regenval. Op sommige plekken viel in korte tijd 60mm. regenwater. In diverse buurten hebben bewoners overlast ervaren door de wateroverlast. In samenwerking met de Veiligheidsregio Midden Holland en de hulpdiensten heeft de gemeente zich hard ingezet om hulp te bieden waar nodig.

De hulpdiensten zijn teruggekeerd nadat verschillende winkels en woningen waren veiliggesteld. Gelukkig heeft de wateroverlast en de gevolgen daarvan, zover bekend, niet tot letsel geleid bij bewoners en bezoekers. “Ik dank alle hulpdiensten voor de inzet die is gepleegd”, aldus burgemeester Verhoeve.

Neerslagsommen
"Vandaag zijn er zware buien gevallen in de Goudse regio, er was zelfs sprake van een wolkbreuk", aldus een woordvoerder van Meteo Gouda. "Vooral de Goudse binnenstad en de wijk Korte Akkeren stonden blank. De neerslagsommen liepen op naar 28 tot 45 mm., lokaal is zelfs sprake geweest van 60 mm.!""

De Goudse weerdata (inclusief neerslaggegevens) van de 8 aangesloten online weerstations kun je inzien op: https://www.meteo-gouda.nl/weerstations-meetgegevens.php

Het was woensdag de 17de dag in het jaar 2021 met veel regen (10 mm. of meer) en de 2de dag met zeer veel regen (meer dan 20 mm.) De laatste keer dat er meer dan 20 mm. viel in Gouda was zondag 22 augustus 2021.

Verzekering
Helaas is niet alle wateroverlast te voorkomen. Heb je vragen of meldingen van wateroverlast, dan kun je contact opnemen met het waterschap. Voor vragen over eventueel geleden schade moet je contact opnemen met je verzekering.