Morgen regenton kijkdag in Water- en Grassenbuurt in Gouda

14 April 2023, 14:37 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Maak Gouda Duurzaam

Ons klimaat verandert. Perioden van heftige regenval wisselen af met perioden van langdurige droogte. Een van de dingen die je kunt doen, is het plaatsen van een regenton. Hiermee van je water op tijdens natte perioden en kun je het opgevangen water gebruiken in droge perioden. De bewonersvereniging Watergras organiseert daarom samen met gemeente Gouda net als in 2022 een regenton kijkdag. Voor de aankoop van een regenton kunnen bewoners korting krijgen van een aantal leveranciers en een vergoeding van de gemeente Gouda. Een regenton kost dan bijvoorbeeld €70 in plaats van € 120.

Kijkdag op zaterdag 15 april 2023
De kijkdag is op zaterdag 15 april van 11.00 - 15.00 uur. Bewoners kunnen dan informatie krijgen en een aantal tonnen bekijken op het grasveld ter hoogte van Raaigras 1. Het is ook mogelijk om een regenton even mee te nemen naar de eigen tuin om te zien of deze past. Bewoners uit andere wijken zijn ook van harte welkom!

Wil je ook een regentonactie organiseren?
De gemeente Gouda hoopt dat andere buurten ook een regenton kijkdag willen organiseren. Tijdens zo’n kijkochtend of –middag brengt de gemeente de regentonnen naar jouw buurt en haalt deze na afloop weer op. Wil je ook een regentonochtend of -middag organiseren? Mail dan naar [email protected].

Meer weten?
Kijk voor de vergoeding van de gemeente op gouda.nl/regenton