Gouds Dagblad | Landelijk actieve inbrekers slaan toe in Gouda

Landelijk actieve inbrekers slaan toe in Gouda

16 september 2020, 09:59 uur
Lokaal

Twee inbrekers hebben aan het begin van het jaar vier keer toegeslagen bij verschillende panden, waaronder een zorgcentrum in Gouda en een school in Alphen aan den Rijn. Ze hebben onder andere geld, laptops en iPads buitgemaakt. De mannen zijn duidelijk in beeld, zo is in het opsporingsprogramma Team West te zien.

Op maandag 13 januari even voor 17u30 sluipen de mannen naar binnen bij het pand van De Goudse Praktijk aan de Elisabeth Wolffstraat in Gouda. Hier zijn verschillende zorginstellingen gevestigd, waaronder een GGZ-instelling. Ze breken de toegangsdeur van een kantoor open en forceren daar een bureaulade, waar een geldkistje in staat.

Met 300 euro buit vertrekken ze richting de uitgang. Een medewerker hoort geluid uit het kantoor komen, terwijl daar op dat moment niemand hoort te zijn. Ze waarschuwt een collega en ziet de twee mannen voor haar neus naar buiten vluchten.

Meerdere inbraken
De mannen zijn ook in beeld bij andere inbraken. Op 9 januari slaan ze toe bij een school aan de Meerkoetstraat in Alphen aan den Rijn. Hier zijn twee laptops en vier Chromebooks gestolen. Op 13 februari lopen ze rond in een gezondheidscentrum in het Gelderse Nijkerk. Vooralsnog mist geen van de gebruikers van het pand iets, maar de twee zijn er wel op zoek geweest.

Op 28 februari verschijnen de mannen bij de achteringang van een bedrijfsverzamelgebouw in Almere. Ze krijgen de deur open en gaan binnen op zoek naar waardevolle spullen. Er zitten verschillende bedrijven in het gebouw en een aantal daarvan krijgen ongewenst bezoek van de dieven. Uiteindelijk vertrekken ze met laptops, iPads en postzegels.

Herken jij de mannen?
Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 15 september. Meer zaken zijn hier te vinden.