Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum?

10 July 2024, 09:07 uur
Lokaal
mainImage

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in de stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd?

De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat we als gemeente Gouda hebben gelanceerd. Het dashboard geeft met duidelijke grafieken een gedetailleerd inzicht in de brede welvaart van onze stad, aan de hand van de 17 thema’s van de Global Goals van de VN. Deze 17 doelen staan officieel bekend als de Sustainable Development Goals (SDG’s) en streven ernaar om tegen 2030 een eind te maken aan armoede, de planeet te beschermen en ervoor te zorgen dat alle mensen in vrede en welvaart kunnen leven.

Wethouder Michiel Bunnik is trots op met het nieuwe instrument en benadrukt het belang ervan: “Met dit dashboard kunnen we onze doelen, die voor inwoners vaak wat abstract zijn, heel concreet maken op lokaal niveau. We kunnen niet alleen onze voortgang op het gebied van duurzaamheid nauwkeurig monitoren, maar ook doelgerichter werken aan de brede welvaart van onze stad.”

Wil je het dashboard bekijken? Dat kan via de website ‘Gouda in Cijfers