Heren Widex GZC Donk halen één punt uit twee wedstrijden

31 January 2022, 12:30 uur
Lokaal , Sport
Widex GZC DONK

De waterpoloheren van Widex GZC Donk speelden het afgelopen weekeinde twee wedstrijden. Zaterdag speelde Widex GZC Donk gelijk tegen Het Ravijn. In Gouda werd het 12-12. De bezoekers konden het best leven met het punt. Na een kleine Nijverdalse voorsprong (3-5) in de tweede periode zette GZC Donk de wedstrijd meer naar z’n hand. Na de 6-6 van Guus van Yperen was het ook steeds de thuisploeg die op voorsprong kwam. Maar even zo vaak knokte Het Ravijn zich terug. Jorrit Aanstoot was twee minuten voor tijd de laatste die de ploegen in evenwicht bracht.

Op zondag kwam GZC Donk nogmaals in actie. Tegen Polar Bears (dat op zaterdag met de debuterende Joran Heerink met 10-16 had gewonnen van De Ham) kwam de ploeg van Ingmar Veenhuis net te kort: 11-10. Lang leek er niks aan de hand voor Polar Bears; halverwege stonden de Beren op een comfortabele 9-4. De tweede helft herpakte GZC Donk zich echter dusdanig dat het in de laatste periode erg spannend werd. Met nog drie minuten te spelen scoorde Mart van der Weijden de 11-10 en kon het nog alle kanten op. Maar het lukte Polar Bears keeper Eelco Wagenaar om zijn doel in die slotminuten schoon te houden.

In de topper tussen koploper AZC en nummer 2 ZV De Zaan kreeg AZC een veeg uit ze Zaanse pan: 10-16. In een sterke tweede periode lieten de bezoekers het doek al voorzichtig zakken voor AZC. Midvoor Thomas Lucas onderscheidde zich in die fase met drie treffers en zorgde daarmee voor een 4-8 voorsprong. AZC was niet bij machte dat gat te dichten. Door deze zege is ZV De Zaan AZC met een wedstrijd meer gespeeld tot op drie punten genaderd.

Dames
Bij de dames won koploper ZV De Zaan van middenmoter Widex GZC Donk. In het Groenhovenbad werd het 7-10. Na de Goudse aansluitingstreffer van Isabella van Toorn begin derde periode (4-5) sloeg de Zaanse ploeg het beslissende gaatje. De bezoekers liepen onder aanvoering van Lieke Rogge uit naar 6-10.