mainImage

Grote uitslaande brand bij Groenland Kip in Bodegraven

11 juli 2021, 10:10 uur
Lokaal

In een bedrijfspand van Groenland Kip aan de Beneluxweg in Bodegraven is zondagmorgen omstreeks 6u00 een zeer grote brand ontstaan. De brand gaat gepaard met behoorlijke vlammen en veel rookontwikkeling die in de verre omtrek is te zien. De rook trekt nu recht omhoog en daalt richting de polder. Omwonenden in de omgeving moeten ramen en deuren sluiten. "Rook is altijd ongezond - blijf uit de rook, sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit als je rook ruikt. Meetploegen en politieheli houden de richting van de rookkolom in de gaten, en monitoren consequenties", aldus de brandweer. 

De brandweer is met veel blusmateriaal aanwezig om de brand te bestrijden. "Wij hebben inmiddels opgeschaald naar GRIP 1 om de coördinatie hier ter plaatse te stroomlijnen", aldus de brandweer. "Het pand is groot en wij vermoeden dat de brand zich nog gaat uitbreiden. Om voldoende water te hebben, leggen wij slangen over de weg naar open water: dat betekent verkeershinder in de buurt van Broekvelden."

Er was tijdens het onstaan van de brand niemand aanwezig. Er was geen productiepersoneel aanwezig ten tijde van het uitbreken van de brand. De portier is veilig buiten. 

Beneluxweg: grote brand met behoorlijke vlammen en veel rook bij Groenland Kip in Bodegraven. De rook trekt nu recht omhoog en daalt richting de polder; is van verre te zien. Sluit ramen en deuren.


Foto: AS Media