Goudse scholen starten ontwerpopdracht Kadenbuurt

22 February 2023, 15:04 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Maak Gouda Duurzaam

Op 20 februari was de start voor de ontwerpopdracht Duurzame Stad 2023. De leerlingen van 3 middelbare scholen uit Gouda gaan de komende tijd aan de slag om een duurzaam ontwerp te maken voor de Kadenbuurt in Gouda. Dit jaar doen de volgende Goudse scholen mee: GSG Leo Vroman, Driestarcollege en Carmelcollege, locatie Antonius.

Inwoners meenemen in plannen
De leerlingen moeten wijkgerichte oplossingen bedenken voor een duurzame stad. Het gaat daarbij niet alleen om de techniek. Het is vooral belangrijk hoe ze inwoners mee gaan nemen in de oplossingen. Hoe zorgen de leerlingen ervoor dat er in Gouda nog meer enthousiasme komt voor de wijkplannen in een Duurzame Stad? Zodat Gouda goed voorbereid is op klimaatverandering en duurzaam door kan geven aan de volgende generatie.

Vragen die centraal staan
De leerlingen gaan zich verdiepen in de volgende vragen. Tijdens het ontwerpen kunnen ze deskundigen uit de stad raadplegen.

Hoe kunnen we in een wijk rekening houden met bodemdaling en hevige regenbuien, maar ook met perioden van droogte?
Hoe zorg je voor (meer) soorten planten en dieren, de zogenoemde, biodiversiteit?
Wat voor materialen gebruiken we voor de huizen?
Hoe ziet de toekomstige energievoorziening in de wijk eruit en hoe nemen wij mensen hierin mee?
Tentoonstelling Kenniscentrum Bodemdaling
In juni 2023 zijn de ontwerpen van de leerlingen te bewonderen in een tentoonstelling bij het Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen in Arti Legi.