Goudse delegatie bezoekt het jarige Kongsberg

15 May 2024, 15:59 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Gouda
Burgemeester Pieter Verhoeve.

Op uitnodiging van de nieuwe burgemeester van Kongsberg, Line Spiten, is een groep uit Gouda op weg naar Kongsberg om het 400-jarig bestaan van de stad te vieren. De delegatie, geleid door burgemeester Verhoeve, bestaat niet alleen uit de burgemeester zelf, maar ook uit mensen van het stadsbestuur, de gemeenteraad en Gouda bij Kaarslicht. Tussen 15 en 18 mei staat er een programma op de planning met allerlei interessante activiteiten. Er wordt onder andere gekeken naar technologie, vernieuwing, bedrijven, en het versterken van de band tussen beide steden.

De stedenband tussen Gouda en Kongsberg begon al in 1956, voornamelijk dankzij de vriendschap tussen de muziekkorpsen van beide steden. Sindsdien is er elk jaar een kerstboom vanuit Kongsberg naar Gouda gekomen, wat een belangrijk onderdeel is van Gouda bij Kaarslicht.

Het is alweer sinds 2019 dat er een bezoek vanuit Gouda naar Kongsberg is geweest, dus dit bezoek is een mooie gelegenheid om de banden weer aan te halen.

Dit keer gaan ze ook het nieuwe stadsbestuur van Kongsberg ontmoeten en praten met mensen uit het bedrijfsleven, het hoger onderwijs en de sportwereld om ervaringen te delen en nieuwe contacten te leggen. Ook zullen de Goudse orkesten Pionier en St. Cecilia een aantal concerten geven samen met de harmonieën van Kongsberg.