Gouda bij Kaarslicht 2023 met rijk gevuld en divers programma

20 November 2023, 12:07 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad/Raymond Aarsman

Dit jaar is het op 15 december alweer de 68e editie van Gouda bij Kaarslicht. Elk jaar doen de organisatoren hun best om een zo mooi en modern programma samen te stellen, maar natuurlijk verliezen zij niet de traditionele elementen uit het oog.

Het hoogtepunt van deze dag is traditioneel tussen 19.00 en 20.00 uur, de ceremonie bij de boom. De openbare verlichting is uit en het historische stadhuis, huizen en winkels rondom het marktplein zijn dan verlicht door duizenden Gouda kaarsen. De hoofdact dit jaar isJennie Lena, zal met haar gitarist een aantal stukken in kerstsfeer ten gehore brengen.

Maar beperk je niet tot dit ene uur. Van 14.00 tot middernacht zijn er op diverse bekende plekken door de stad verschillende optredens met Bigband Concordia, Boudewijn Zwart, Gerben Budding, Goudse Popschool, Nannette Mans en Bibelebonz kinderen. Van Klassiek tot modern, toneel, zang, dans en muziek.

''De eerste editie vond plaats in 1956 en dat betekent dat voor de 68e keer op rij Gouda verlicht wordt door kaarsen en een grote boom uit Kongsberg, die voor het Stadhuis mag stralen. Onze Noorse zusterstad Kongsberg schenkt ons, als teken van vriendschap, deze kerstboom. Het vervult mij met een gevoel van dank­ baarheid dat we samen kunnen komen in de Goudse binnenstad voor een rijk gevuld en divers programma'', aldus burgemeester Pieter Verhoeve.