Eerste microwoning (25m2) van Nederland in Gouda aan Elzepad

19 August 2022, 11:54 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad/Raymond Aarsman

Bij wijze van pilot wordt in Gouda de eerste microwoning van Nederland in de verhuur aangeboden aan het Elzepad. Inschrijven in de gemeente is mogelijk en huursubsidie is een optie, afhankelijk van uw inkomen. Microwoningen zijn hele kleine huisjes welke van alle gemakken zijn voorzien. Het zijn dus eigenlijk normale huizen, maar dan van 25m2. De microwoningen komen uit Estland en de eerste is nu aan het Elzepad in Gouda, in de tuin van een bewoner, geplaatst.

Aan het Elzepad te Gouda vindt u aan de achterzijde van het pand de entree naar deze microwoning. Via de entree, direct gelegen aan de openbare weg, betreedt u de microwoning met daarin aan uw linkerzijde de L-vormige keuken. De keuken is voorzien van een kookplaat, wasbak en enige kastruimte. Er is bij de standaard afwerking gekozen voor een Bribus of een Bruynzeel keuken.

Tevens is aan uw linkerzijde de badkamer te vinden. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet en wordt met een luxe afwerking aan u opgeleverd, er wordt gewerkt met wit sanitair.

De woonkamer, met een grootte van ongeveer 12m2, biedt de mogelijkheid tot het realiseren van een zithoek en een eethoek. Uiteraard is het de keuze van de nieuwe bewoner hoe de ruimte wordt ingedeeld. De ruimte is opvallend licht dankzij twee grote ramen aan de achterzijde van het pand.

Aan uw rechterzijde is ruimte gerealiseerd voor een Queensizebed met kledingkast.

Vanwege de unieke wijze waarop deze woning te huur wordt aangeboden is bezichtigen niet mogelijk. De microwoning wordt met toestemming van eigenaar van de tuin en de gemeente geplaatst. Vergunningen zijn afgegeven voor de komende 2 jaar en nschrijven in de gemeente is mogelijk, evenals het aanvragen van huursubsidie indien uw inkomen dit toelaat.