mainImage

Een zonnige zondag

13 september 2020, 09:13 uur
Lokaal

Het wordt zondag zonnig met hier en daar wat sluierbewolking. In Limburg kan het 25 graden worden. De nacht was koel in en in de ochtend kan op veel plaatsen wat nevel of lokaal een mistbank ontstaan. Overdag is het vrij zonnig, al trekken er af en toe wel velden dunne sluierbewolking over. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het zon 20 graden op de Wadden tot 25 graden in het zuidoosten van het land. Maandag kan het kwik daar stijgen tot 32 graden.

Lokaal
Zondag breekt een mooie nazomerperiode aan. In de ochtend is de bewolking nog in grote getale aanwezig, in de middag komt de zon steeds vaker tevoorschijn en daarbij loopt de temperatuur op naar 23 graden Celsius. Zondagavond is het tot zonsondergang zonnig. De wind ruimt gedurende de nachtelijke uren van noord naar zuidoost en blijft zwak, windkracht 1 Beaufort.

Maandag tot en met woensdag wordt het warmer en kan het in het dinsdag tropisch warm worden met 30 of 31 graden Celsius. Zowel op maandag als woensdag liggen de maxima rond 27 graden Celsius. De zon heeft de hoofdrol in het regionale weerbeeld. Door de warmte/hitte kunnen er dinsdag en woensdag onweersbuien tot ontwikkeling komen!

De maximumtemperatuur is donderdag met 20 graden Celsius aanmerkelijk lager dan de voorgaande dagen. Er is een mix van zonnige perioden en wolkenvelden. De oostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Vrijdag is het overwegend bewolkt. De middagtemperatuur ligt in de Goudse regio om en nabij 21 graden Celsius. Aanvankelijk waait er een matige oostenwind, windkracht 3 Beaufort. Aan het eind van de middag neemt de wind af naar zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en gaat uit variabele richtingen waaien.

In het volgende weekend gaat de wind waarschijnlijk uit het noordoosten waaien. De maxima komen dan rond 20 of 21 graden Celsius uit. Wolkenvelden zijn dan in de meerderheid, de zon zien we weinig. Het dagdeel met de meeste zon is waarschijnlijk zondagochtend.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Oscar Limahelu Fotografie