In de week van circulaire economie (1 tot en met 6 februari) besteden veel organisaties aandacht voor circulariteit in de breedste zin van het woord. Zo houdt de Regio Midden Holland in samenwerking met het platform Groene Hart Werkt! het evenement 'duurzaam en gezond koken'. Op 1, 3 en 5 februari koken de chefs van het Goudse restaurant De Kleischuur
een gezond driegangendiner, waarbij veel restjes worden gebruikt. Kijk je mee?
Coming soon: onze filmhelden Maarten en Freek in première 🎥🎞️ . . . #duurzaam #circulaireeconomie #creatievechefs #visitgouda
Geplaatst door Restaurant De Kleischuur op Maandag 25 januari 2021
De Regio Midden-Holland is een netwerk van samenwerkende gemeenten (Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas). Ook deze gemeenten zetten zich in voor circulariteit en in dit kader hebben zij gezamenlijk een evenement 'Duurzaam én gezond koken' georganiseerd.
Kijk online mee hoe chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist van Restaurant De Kleischuur in Gouda een driegangen maaltijd bereiden die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook gezond is en waarin verschillende restjes zijn verwerkt. Via de live chat kun je je vraag stellen die de chefs beantwoorden. Dit kan tot een kwartier na afloop van de uitzending live.
Ondertussen vertellen zij het een en ander over de lokale producten die zij gebruiken.
De gerechten zijn niet moeilijk te maken. Kijk mee hoe ook jij zo'n gezonde maaltijd bereidt en veel restjes verwerkt in deze gerechten?
De recepten vind je hieronder én op de website van Restaurant De Kleischuur.
Recept voorgerecht, klik hier.
Recept hoofdgerecht, klik hier.
Zie voor nadere info op www.groenehartwerkt.nl