Gouds Dagblad | Dag begint bewolkt, maar later volop ruimte voor de zon
mainImage

Dag begint bewolkt, maar later volop ruimte voor de zon

22 juli 2021, 09:43 uur
Lokaal

De dag begint in het noorden bewolkt en in het zuiden met nevel of mist. In de loop van de ochtend breekt op veel plekken de zon flink door, die de rest van de dag volop blijft schijnen. Alleen in het uiterste noorden houdt de bewolking langer aan. Bij een matige noordenwind wordt het zo'n 20 graden op de Wadden tot 26 graden in Noord-Brabant en Limburg. Door de zachte bries voelt het aangenaam aan. Ook in de avond is het nog lang warm en blijft het kwik boven de 20 graden.

Lokaal
Vanaf 14u00 gaat de zon in het Goudse opnieuw uitbundig schijnen. Woensdag is het circa 23 graden Celsius, aan het eind van de week liggen de maxima rond 26 graden Celsius. Daarmee is het pur sang zomerweer in onze omgeving. De wind is tot en met vrijdag zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en waait aanvankelijk uit een noordelijke richting, later uit een oostelijke richting.

Vanaf het komende weekend (zaterdag 23 juli / zondag 24 juli) volgt waarschijnlijk een overgang naar 'sterk' wisselvallig weertype met mogelijk zware buien. Het blijft wel (vrij) warm.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Foto: VVV Gouda