mainImage

Blij met ‘Liefste straat van Gouda’

22 november 2021, 10:16 uur
Lokaal, Columns

Column Eppy Boschma |

Blij met ‘Liefste straat van Gouda’

Jawel feest! Het Albrechtsveld is de winnaar geworden van de ‘Liefste straat van Gouda’. En laat dat nou precies de straat zijn waar wij al met veel plezier sinds 2005 wonen. 

Wat ben ik trots op de initiatiefneemsters Franziska en Ina die zoveel energie steken in het ‘omzien naar elkaar’ in onze straat. En ja, het kan! Buurtfeest, lampionnentocht, paaseieren zoeken en een Glühweinborrel met kerst. Ook is er een buurtapp waarop buurtbewoners vragen aan elkaar kunnen stellen. Als iemand hulp nodig heeft, even een bank sjouwen, staan er altijd wel een aantal bewoners voor elkaar klaar. Of als iemand ziek is vragen of er een boodschapje voor diegene kan worden gedaan. Letterlijk elkaar een hart onder de riem steken is wat er gebeurt. 

Mooi dat het zo kan in Gouda. Een super initiatief van Gouda Bruist in onze stad om deze wedstrijd voor de liefste straat uit te schrijven. Belangrijk om de verbinding met elkaar te zoeken. De behoefte daaraan is enorm. Zeker in deze tijden van corona waar afstand houden, niet in grote groepen elkaar ontmoeten en polarisatie zo aan de orde van de dag is. 

Dit initiatief leert ons hoe het ook kan! Positief. Laat het een voorbeeld zijn om te koesteren. En je hoeft niet persé te wachten tot je een prijs wint om een beetje lief voor elkaar te zijn. Het levert goud op!​