Omroep Zwart passeert de 50.000 leden

18 November 2020, 11:10 uur
Landelijk
mainImage
ANP
Awkwas.

Omroep ZWART is woensdag de 50.000 leden gepasseerd. De omroep, die is opgericht door Awkwasi en Gianni Grot, heeft hiermee het benodigde aantal leden behaald om toe te kunnen treden tot het Nederlandse publieke omroepbestel. "Dit is pas het begin", laten de oprichters weten.

De aspirant-omroep, die vorige week nog 25.000 leden nodig had, heeft in acht weken 50.000 leden geworven. "Het kan ook niet anders dan dat we de komende weken nog hard zullen doorgroeien en vanaf volgend jaar een vast en belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse televisie," aldus Akwasi en Gianni.

Ze danken het succes vooral aan de verdubbeldag vorige week. Toen gingen de oprichters de hele dag live op Instagram met bekenden en onbekenden in gesprek over de omroep. Ze spraken toen onder anderen met Esmee van Kampen, Nadia Zerouali en Halina Reijn.

ZWART moet nu volgens de procedure een beleidsplan indienen bij Commissariaat voor de Media waaruit blijkt dat ze iets toevoegen aan de bestaande programmering. Daar hebben de oprichters, die eind september de omroep lanceerden voor meer diversiteit en kleur op de Nederlandse televisie, geen twijfels over. "ZWART wil een verrijking zijn voor de publieke omroep en al die talenten in Nederland die nu niet gezien worden, een kans geven om mee te doen, om hun talenten aan heel Nederland te laten zien én te laten zien hoe mooi en gevarieerd ons land is."


Door: ANP