Voormalig ziekenhuis-directeur Pier Eringa gaat rvc Ajax leiden

25 January 2023, 14:09 uur
, Sport
mainImage
Pier Eringa

Pier Eringa, kortgeleden nog interim-directeur van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, wordt de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. De voormalig president-directeur van ProRail wordt op 14 maart voorgedragen tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de club. Hij geniet de steun van de ondernemingsraad van de landskampioen en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

De 61-jarige Eringa wordt de opvolger van Leen Meijaard, die vorig jaar november zijn vertrek aankondigde. Meijaard wilde niet meer in aanmerking komen voor een derde termijn en heeft intern laten weten dat hij graag terugtreedt als er een opvolger voor hem is gevonden.

Eringa, geboren in het Friese Burgwerd, werkte als korpschef bij de politie Flevoland en was algemeen directeur en gemeentesecretaris van de gemeente Nijmegen. Ook was hij directeur van openbaarvervoerbedrijf Transdev. Na het vertrek van Meijaard zijn Annette Mosman, Georgette Schlick, Cees van Oevelen en Peter Mensing de andere leden van de raad van commissarissen van Ajax.

De club uit Amsterdam is nog op zoek naar een opvolger voor 'voetbalcommissaris' Danny Blind. Adrie Koster is nu de adviseur van de raad van commissarissen op het gebied van voetbaltechnische zaken.

 


Door: ANP