Gouds Dagblad | Vermogensbeheerder neemt Goudse Hof Hoorneman over
mainImage

Vermogensbeheerder neemt Goudse Hof Hoorneman over

19 augustus 2020, 10:32 uur
Geld & Recht

Van Lanschot Kempen neemt Hof Hoorneman Bankiers in Gouda over. Volgens de beursgenoteerde vermogensbeheerder wordt daarmee een belangrijke stap gezet in de eigen groeistrategie. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Bestuursvoorzitter Karl Guha van Van Lanschot Kempen vindt dat Hof Hoorneman goed past bij zijn bedrijf. “Door deze transactie vergroten we onze client assets met 1,9 miljard euro. Er zijn aanzienlijke schaalvoordelen te realiseren, waarbij ruimte is voor verdere groei”, zegt hij.

Hof Hoorneman Bankiers is een zelfstandige vermogensbeheerder met een volledige bankvergunning. Het bedrijf is opgericht in 1989 en gevestigd aan de Oosthaven in Gouda (zie foto). Hof Hoorneman heeft naast het hoofdkantoor vestigingen in onder meer ’t Gooi en Maastricht.

Van Lanschot Kempen is naar eigen zeggen de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De onderneming is bekend van merknamen Van Lanschot, Kempen en Evi. Er werken ongeveer 1600 tot 1700 mensen.

Waarschijnlijk kan de deal voor het einde van het jaar afgerond worden. Toezichthouders moeten nog wel akkoord gaan.